2022.02.22. 09:45:01 5776 189

Kétarcú szexualitás, avagy a szűzies nő hamis eszménye
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fundamentalista egyházi kultúrák és a prűd felfogás által hirdetett női tisztaság eszméje szöges ellentétben áll a jelenkori társadalmi képpel, hovatovább olyan gondolatokat sugall, amelyek károsan hathatnak a nők önmagukhoz való viszonyára.

Fiatal nő iskoláslány jelmezben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fiatal nő iskoláslány jelmezben

A nőket (jobban mondva a női testet) a társadalom széles rétege tartja puszta kísértésnek, és sajnálatos módon túl gyakori szexuális erőszak után az áldozathibáztatás jelensége is. A hagyományos nemi sztereotípiák elleni küzdelem amiatt sem halad a kellő mértékben, mert a férfiaktól nem igazán várják el, hogy felelősséget vállaljanak szexuális magatartásukért. Azonban a bibliai felfogással ellentétben a modern nő értéke nem egyenlő a szexuális tapasztalat mértékével, vagyis inkább annak hiányával.

Idejétmúlt és téves vélekedések a női szexualitás kapcsán

1. A nő test szégyellnivaló

A női test a férfi vágy forrása, ezért azt el kell takarni. Ez az érzékenyebb lelkületű lányoknál szégyenérzethez vezethet.

2. A nők felelősek a férfiak szexuális bűneiért

Úgy tartják, hogy a női test és a nők ruházata nem csupán megbotránkoztató lehet, hanem a férfiak szexuális gondolatainak oka is. Azonban az, hogy kinek mi játszódik le a fejében, leginkább ő maga tudja befolyásolni.

3. A szüzesség a nők egyetlen értéke

Korábban nagy szégyen volt, ha a nő házasságon kívüli kapcsolata révén várandós maradt, de a fogamzásgátlás megjelenése után ugyanúgy romlottnak tekinthető a nő. A férfiak vajon miért nem értéktelenednek el az első szexuális együttlét után?

4. A női szexualitás nem létezik

Habár a nők nem általában nem gondolnak rá olyan gyakran, mint a férfiak, a nőknek ugyancsak vannak szexuális vágyaik, és ez így is van jól.

5. A nők nem élvezik annyira a szexet, mint a férfiak

A korábbi felfogás szerint az élvezet a férfiaké, míg a nőknek az aktust inkább tolerálni kell… Mostanára azonban már köztudott, hogy a testi örömök mindkét nemnek egyaránt élvezetet nyújtanak.

A szűzies(nek hitt) nő egyet jelentett a tisztasággal, de mostanra elfogadottabb, hogy a nők számára is alapvető szükséglet a szexuális aktivitás, ami fontos része a testi és lelki egészség megőrzésének.

Forrás: www.cbeinternational.org

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...