2015.07.13. 09:30:46 6242 186

Két hidegfront között ezen a héten is folytatódik a nyárias időjárás
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ország felett átvonuló hidegfront miatt a következő napokban mérséklődik a felmelegedés, esőre, erős szélre is számítani lehet. A hét közepétől ismét napsütéses idő várható 30 Celsius-fok feletti maximumokkal, a hétvégén azonban újabb hidegfront érkezik.

Jönnek mennek a zivatarok. - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Jönnek mennek a zivatarok.

Hétfőn eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd szakadozik, vékonyodik a felhőzet, de viszonylag sok marad a felhő, csupán rövid időre süthet ki a nap. Kezdetben több helyen, délután elszórtan eső, zápor, északkeleten egy-egy zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 16-21, a legmagasabb hőmérséklet többnyire 23-27 fok között alakul.

Kedden a többórás napsütés mellett, már csak elszórtan - nagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon és északkelet-keleten - alakulhatnak ki záporok. A leghidegebb órákban 12-18 fok lehet. Napközben 24-29 fokig melegszik a levegő.

Szerdán napos idő várható, legfeljebb az ország északi harmadán fordulhat elő néhol egy-egy zápor. A minimumhőmérséklet 12-18 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 27-32 fok között alakulnak.

Csütörtökön és pénteken száraz, napos idő várható, csapadék nem valószínű. Csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet 13-19, a legmagasabb hőmérséklet 28-33 fok között alakul. Pénteken a minimumhőmérséklet 15-21, a maximumhőmérséklet 31-36 fok között valószínű.

Szombaton többnyire derült, napos idő várható. Kis eséllyel lehet eső, de ismét megélénkül és helyenként meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban 18-23 fok lehet. Napközben 33-38 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap ismét gyenge hidegfront érkezhet, emiatt átmenetileg megnövekedhet a felhőzet, és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 20-25, a legmagasabb hőmérséklet 30-35 fok körül alakul - olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...