2021.06.02. 10:00:00 6177 203

Készülj fel időben és védd a hajad a napsugárzástól: Tippek nem csak nőknek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sapka, sál! Csak ez utóbbit most ne a nyakunkba és ne kötött kivitelben tekerjük magunkra! Bőrünket UV-szűrővel ellátott krémekkel könnyedén védhetjük a káros napsugárzástól, ugyanakkor hajunk védelméről hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Pedig mindenki találhat kedvére való megoldást arra a lassan égető problémára, hogy hajunk ne váljon élettelenné és kopott színűvé.

Védelmező szalmakalapban a vízparton - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Védelmező szalmakalapban a vízparton

Az, hogy a szép nyári nap szép nyári hajjal végződjön, bizony odafigyelést és előkészületeket kíván tőlünk! A férfiak sem lélegezhetnek fel, legyintve, ez olyan női dolog, eláruljuk, hogy az ő hajuk ugyanolyan, sőt a fejbőrük - hajuk rövidsége vagy hiánya (Bocsi!) miatt - még nagyobb veszélynek van kitéve!

Fogas kérdés: Milyen a jó fésű?

A nedves hajat nem illik sűrű fogú fésűvel bogozni, használj minél szélesebb és ritkább fogút ehhez, hogy ne sérüljenek fésülés közben a szálak.

Csökkentsd a hajmosások számát!

A fejbőr természetes védőrétegét lemosva jobban károsodik a haj a napsütéstől, ezért barátkozzunk meg a száraz samponokkal vagy megfelelő hajhossznál a “bad hair day”, azaz rossz haj nap esetén bevált fonatokkal és kontyokkal. Nem mellesleg a hajszárító hőjének sem teszed ki így olyan gyakran magad, ha már a hajvasalónak és a sütővasnak szintén búcsút mondunk pár hónapra.

Hidratáld a hajszálakat!

A vízpartra készülve, de főként sós vízben való úszáskor fontold meg az olyan tápláló hajolajok használatát, amelyek nem engedik kiszárítani a hajkoronádat. Csodás segítőtársaink - az almaecet, a shea vaj, illetve a kókusz- és olívaolaj - most sem hagynak cserben, ha te is a természetesebb házi praktikákra esküszöl!

Hidratáld magadat is!

Bizony, bizony a dehidratáció a hajszálaknak sem kedvez, ezért a napi folyadékbevitelre a napsütéses napokon duplán figyelj oda!

Ne feledkezz meg a fejbőr védelméről sem!

Az egészséges fejbőr elengedhetetlen az egészséges hajszálakhoz, így szerezz be olyan készítményt, amely hajtejként funkcionál. Az ilyen termékektől azért nem kell félni, mert elég könnyűek ahhoz, hogy tönkretennék a frizuránkat.

Szalmakalapot, baseball-sapkát és nyári fejkendőket elő!

A fejfedők használatával két legyet is üthetsz egy csapásra, mivel azok egyszerre nyújtanak védelmet a hajszálaknak és a fejbőrnek is. Minden stílusú öltözékhez találhatsz már hozzá illő, divatos darabot, így nem emelhetsz kifogást ellenük!

Hajmaszkkal a károsodás visszafordításáért

Habár a megelőzés a legjobb megoldás, ha óvatlan voltál, akkor sincs veszve még minden: A nedves hajszálakra vagy a kimondottan száraz, széttöredezett végekre felkenhető tápláló hajmaszkok némileg tudják csökkenteni a haj elszenvedett sérüléseit.

Forrás: www.news.slikhaarshop.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...