2020.03.02. 10:18:19 8498 278

Készíts méhecskehotelt a csíkos rovarok túlélésének érdekében!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ne ijedj meg, nem kell egy egész raj házi méhet elszállásolnod; nem mindegyik méhfaj él nagy kolóniákban! A magányosan élő egyedek pedig egyáltalán nem akarnak minket megtámadni, ha nem érzik magukat veszélyben.

Méh és levendula - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Méh és levendula

A döngicsélő kis rovarok létszáma sajnálatos módon drasztikus mértékben csökken. Szakemberek szerint hatalmas problémát okozna, ha eltűnnének a Föld színéről.

Azért, hogy a környezetünkben élő egyedek mindennapjait megkönnyítsük, egy egészen apró gesztus is megteszi. Hagyjunk nekik helyet a virágjaink közelében, hogy kikelhessenek a lárváik!

Tehát a hotel gyakorlatilag inkább egy „szülőotthon”, hiszen ezekbe az alagutakba halmozzák fel a virágport lárváik számára a méhek, majd egy sárdugóval lezárják azt. Amikor a méh kifejlődik, kirágja magát a dugón.

Hogyan néz ki egy méhecskehotel?

A legegyszerűbb dologra kell gondolnunk: Megfelelő eme célra bármilyen, természetközeli üreges dolog, amiben elbújhatnak: furatokkal ellátott fahasáb, bambusz vagy szalmakötegek stb.

Ha szeretnénk kicsit barkácsolni, akkor válasszunk kezeletlen fa alapanyagot és egy klasszikus madáretetőhöz hasonlóan készítsünk keretet belőle. A mélysége ideális esetben 15 cm. Ebbe kell belepasszítani kezeletlen fadarabokat, amelybe egy fúró segítségével vízszintes, mély – a különböző méhfajok kedvéért különböző átmérőjű - lyukakat fúrhatunk. A kisebb menedékhelyek a szakemberek szerint praktikusabbak a méhek számára is, nemcsak a helytakarékosság miatt ajánlottak.

Mikor és hová helyezzük?

Ha hiszed, ha nem, éppen március közepét tartják a kihelyezés végső időpontjának, így határidős a projekt, amennyiben kedvet kaptál hozzá  Kertbe, de akár erkélyre is telepíthetsz ilyen hotelt egy eső- és szélvédett, mégis napos helyre. A földtől pedig minimum 1 méternyi magasságban legyen.

Miként tartsuk karban?

A természetes anyagok az időjárási körülményeknek jobban ki vannak téve, ezért illik pár évente újra cserélni a keretet megtöltő anyagot. Telente ajánlott a hotelt védett helyre vinni, és lehetőleg kifertőtleníteni az előző lakók után. Ezzel előzhetjük meg, hogy penész vagy baktérium támadja meg a megvédeni kívánt populációt.

Mi pedig ezért a gondoskodásért cserébe magasabb beporzásszámot kapunk a gyümölcsös- és virágoskertben.

Forrás: smallgardennews.com/build-bee-hotels-for-native-bees/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...