2015.07.12. 11:07:52 9548 254

Kertben, árnyékban – Így hűsölj kedvedre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hogy családi házunk legyen, az még a jövő zenéje, de már tervezgetjük, milyen is lesz a mi kicsi, vagy nagy kertünk. Mióta itt a nyár, azóta egy medence, még ha „csak” egy kisebb felfújható is, de felkerült a kívánságlistánkra. És persze egy hűsölős sarok is kell, ahova napközben majd elbújhatunk a Nap égető sugarai elől.

Napernyő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Napernyő

Már többször elképzeltük álmaink házát, és hozzá az udvart is. Az álmainkban a zöld gyep közepén egy óriási, lombos, ám felettébb barátságos fa nyújt hűvös árnyékot a forróbb napokon.

De mi van, ha nincs fa?

Akkor bizony más lehetőséget kell kitalálnunk. Vegyük csak sorra, mi az, ami még árnyékot adhat valódi otthonunk, vagy álmaink házának udvarában.

Elő a napernyővel!

Az egyik leggyorsabb, legegyszerűbb, de sajnos a leginstabilabb megoldás is. Elég egy erősebb szél, egy nagyobb nyári zápor, és viszlát, napernyő. És az is igaz, hogy hiába a nagy átmérő, olyan sok ember nem fér alá. Ha ezt a megoldást választjuk, arra figyeljünk, hogy az ernyő nyele jól rögzítve legyen a tartóba, illetve a tartó is elég nehéz legyen.

Készíts fatetőt!

Kerülhet ez a ház mellé, de akár az udvar közepére is. Meg is vásárolhatod, csináltathatod, de saját magad is elkészítheted. Csak néhány deszkára, csavarra és egyéb szerszámra lesz szükséged, hogy akkor élvezd az árnyékos órákat a kertedben, amikor csak akarod.:-)

Rögzítsd a falhoz!

A ház falához is rögzíthetünk napernyőt, melynek szélességét akár szabályozhatjuk is. Ez valamivel drágább megoldás. Ha nincs lehetőséged a ház falához rögzíteni a vastag anyagot, kaphatóak a fal mellett is elhelyezhető, teleszkópos polchoz hasonlóan működő „félsátrak”.

Ponyva, szintén a falon

Hasonló megoldás, mint fent, hiszen itt is a ház falához van erősítve az anyag. Viszont a ponyva valamivel könnyebb, nem is annyira mozgatható, illetve a szélnek, esőnek sem annyira ellenálló, mint a fentebb írtak.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...