2015.04.06. 14:24:34 12301 373

Kert az erkélyen? Igen, lehetséges!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hiába a hó, az eső, a szomorkás idő, mi rendületlenül hisszük: itt a tavasz. Hiszen már a madarak is csicseregnek hajnalban, nappalok egyre hosszabbak, a levegő egyre illatosabb, éled a természet. Ilyenkor még az is kertészkedni vágyik, akinek nincs saját kertje. De nekik sem kell kétségbe esniük, van megoldás!

Sok jó növény… | Forrás: schoener-wohnen.de - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sok jó növény… | Forrás: schoener-wohnen.de

Ne higgyük, hogy a kertészkedés csak a vidéken élők, vagy a nyaralóval, pincével, kis telekkel rendelkező városiak kiváltsága. Nem is hinnék, de a kertészkedni vágyó „panellakóknak” szinte ott a megoldás az orruk előtt, csak ki kell tárni az ajtót, vagyis az erkélyajtót. A balkonról már tudjuk, miként rendezhetjük be nappaliként, étkezőként, dolgozó- netán „relaxszobaként”, ám most az erkélyen való kertészkedéshez adunk néhány tippet.

Virágosláda helyett „doboz”

Hogy milyen növényt szeretnél nevelgetni az erkélyeden, ízletes zöldséget, zamatos gyümölcsöt, esetleg „csak” valamilyen dísznövényt, az szinte mindegy. De minden esetben fontos szerepet kap, hogy milyen edényben nevelgeted növényeidet. A nagyobb barkácsboltok kertészeti részlegén könnyen beszerezhetőek a hagyományos virágos ládák, ám ezek hátránya, hogy ugyan hosszúan, ám rendkívül keskenyek. A termesztésre alkalmas terület így meglehetősen kicsi.

Fonottan

Divatosak és rendkívül praktikusak a különböző formájú, fonott dobozok. Ezekbe egy műanyag zacskó van elhelyezve, amibe mehet a föld, majd a magok. növénykék. Ha nagyobbat választasz, többféle növény is megfér majd egymás mellett a fonott dobozban.

Megfelezve

Ötletes és praktikus az olyan tartó, mely két térből áll, és akasztó helyett csupán „rá kell fektetni” az erkély korlátjára.

Kétterű kaspó | Forrás: schoener-wohnen.deKétterű kaspó | Forrás: schoener-wohnen.de

Irány fel!

Egy balkon minél zöldebb, virágosabb, annál szebb. Egy kis erkély esetén hamar elérhetjük területünk határait. Mivel a „határnyitás” nem megoldható, kezdjünk el terjeszkedni-méghozzá vízszintesen. A futónövények egy neki szánt oszlopon, vagy az erkély rácsán könnyen feltalálják (akár a szó szoros értelmében) magukat. Pozitívum, hogy így az erkélyre szánt asztalnak és széknek is marad helye.

Az egymás alá akasztható dobozkák is praktikus megoldást jelenthetnek ilyen esetben.

Rendszerez és helyet ad | Forrás: schoener-wohnen.deRendszerez és helyet ad | Forrás: schoener-wohnen.de

Forrás: schoener-wohnen.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A magány nem betegség. Hogyan kezeld és segíts másokon is?

A családok most speciális helyzetekben vergődnek. Hol össze vannak zárva egymással hetekre, amikor megtehetik, rohanvást igyekszenek a halasztgatott ügyeiket elintézni, és ezért szinte alig találkoznak. Azt hinnénk, hogy ezzel minden rendben van. Mindenki végzi a dolgát, dolgozik, tanul, hajt és közben a vírus okozta különböző bonyodalmakkal szembesülnek, ami néha teljesen kiszámíthatatlanná teszi az életüket. Észre sem veszik, hogy a teljes zűrzavar kellős közepént megjelenik egy sötét árnyék felettük. Lassan, alattomosan közelít és alakul ki. Fel sem tűnik. Csak rátelepszik az emberekre, és elkezdi őket fojtogatni.

Ha még Nálad sem indult be az év – Szuper tippek, ha elkapott a lustaság

Van az úgy, hogy nehezen indul a nap. Vagy éppen a hét. Esetleg az év. Alkalmanként hajlamosak vagyunk belustulni, és igencsak nehezen robbantjuk ki magunkat kényelmes szokásaink mögül. Míg összeszedjük magunkat, jól jön néhány mentőötlet!:-)

Idős demens a családban. Vigyázz rá!

Miért pont most vettük elő ezt a témát, hiszen a demencia általános jelenség és idős emberek esetében elég gyakran előfordul? Ennek sajnos megvan a szomorú és aktuális oka. Mégpedig az évszak, a tél és az ilyenkor gyakori fagypont alatti hőmérséklet. A demencia miatt ugyanis ebben az évszakban könnyen előfordulhat, hogy ha idős emberek úgymond elcsavarognak, akkor életveszélyes helyzetbe sodródnak. Ha eltévednek, ne adja ég, nem lakott területen, akár halálra is fagyhatnak. Ezért vizsgáljuk meg azt, hogy mit is jelent igazából az időskori demencia, hogyan vesszük észre a jeleit és mit tehetünk ebben az esetben, hogy ne érje idős hozzátartozónkat baj.