2015.04.06. 14:24:34 13916 374

Kert az erkélyen? Igen, lehetséges!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hiába a hó, az eső, a szomorkás idő, mi rendületlenül hisszük: itt a tavasz. Hiszen már a madarak is csicseregnek hajnalban, nappalok egyre hosszabbak, a levegő egyre illatosabb, éled a természet. Ilyenkor még az is kertészkedni vágyik, akinek nincs saját kertje. De nekik sem kell kétségbe esniük, van megoldás!

Sok jó növény… | Forrás: schoener-wohnen.de - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sok jó növény… | Forrás: schoener-wohnen.de

Ne higgyük, hogy a kertészkedés csak a vidéken élők, vagy a nyaralóval, pincével, kis telekkel rendelkező városiak kiváltsága. Nem is hinnék, de a kertészkedni vágyó „panellakóknak” szinte ott a megoldás az orruk előtt, csak ki kell tárni az ajtót, vagyis az erkélyajtót. A balkonról már tudjuk, miként rendezhetjük be nappaliként, étkezőként, dolgozó- netán „relaxszobaként”, ám most az erkélyen való kertészkedéshez adunk néhány tippet.

Virágosláda helyett „doboz”

Hogy milyen növényt szeretnél nevelgetni az erkélyeden, ízletes zöldséget, zamatos gyümölcsöt, esetleg „csak” valamilyen dísznövényt, az szinte mindegy. De minden esetben fontos szerepet kap, hogy milyen edényben nevelgeted növényeidet. A nagyobb barkácsboltok kertészeti részlegén könnyen beszerezhetőek a hagyományos virágos ládák, ám ezek hátránya, hogy ugyan hosszúan, ám rendkívül keskenyek. A termesztésre alkalmas terület így meglehetősen kicsi.

Fonottan

Divatosak és rendkívül praktikusak a különböző formájú, fonott dobozok. Ezekbe egy műanyag zacskó van elhelyezve, amibe mehet a föld, majd a magok. növénykék. Ha nagyobbat választasz, többféle növény is megfér majd egymás mellett a fonott dobozban.

Megfelezve

Ötletes és praktikus az olyan tartó, mely két térből áll, és akasztó helyett csupán „rá kell fektetni” az erkély korlátjára.

Kétterű kaspó | Forrás: schoener-wohnen.deKétterű kaspó | Forrás: schoener-wohnen.de

Irány fel!

Egy balkon minél zöldebb, virágosabb, annál szebb. Egy kis erkély esetén hamar elérhetjük területünk határait. Mivel a „határnyitás” nem megoldható, kezdjünk el terjeszkedni-méghozzá vízszintesen. A futónövények egy neki szánt oszlopon, vagy az erkély rácsán könnyen feltalálják (akár a szó szoros értelmében) magukat. Pozitívum, hogy így az erkélyre szánt asztalnak és széknek is marad helye.

Az egymás alá akasztható dobozkák is praktikus megoldást jelenthetnek ilyen esetben.

Rendszerez és helyet ad | Forrás: schoener-wohnen.deRendszerez és helyet ad | Forrás: schoener-wohnen.de

Forrás: schoener-wohnen.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.