2018.01.07. 16:59:24 9832 359

Katasztrófa sújtotta területek feltérképezésében segít a Vodafone és a Nokia
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Katasztrófa sújtotta területek feltérképezésében segít a Vodafone Magyarország és a Nokia, a két cég együttműködésében létrehozott és tesztelt ideiglenes 4G hálózathoz kapcsolódó drónokkal pillanatok alatt láthatóvá válik, hogy hol és milyen segítségre van szükség.

Okostelefon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Okostelefon

A cégek közös közleménye szerint a Nokia Saving Lives projekt új technológiák alkalmazásával hatékonyabb megoldást nyújt a katasztrófa sújtotta területek feltérképezésében. A megoldás alapját a Nokia által fejlesztett hátizsák-méretű 4G mobilhálózat adja, amellyel percek alatt lehet szupergyors hálózatot létrehozni. A hálózathoz drónok csatlakoznak, amelyekre nagy felbontású kamerát, például hőkamerát szerelnek a túlélők keresésére.

A Finnországban, a Nokia központjában is bemutatott életmentő technológiát Magyarországon először a Balaton felvidéken próbálták ki a Vodafone és Nokia mérnökei, akik a drónokra erősített mérőtelefonok segítségével tudtak különböző magasságokban teszteket elvégezni.

A Vodafone korábban többek közt már az Irma hurrikán sújtotta területeken is bevetette Instant Network 3G elnevezésű hordozható mobilhálózatot, amellyel 40 perc alatt ingyenes kommunikációs hálózatot tudnak kiépíteni a mentőalakulatok és segélyszervezetek, illetve a túlélők számára. A prototípust magyar szakemberek tervezték.

A közlemény szerint a két rendszer tökéletesen kiegészíti egymást, az Instant Network 2G és 3G hálózatot biztosít hanghívásokhoz a katasztrófa helyzetek alatt, míg a Nokia Ultra Compact Networkkal a 4G hálózat is elérhetővé válik a nagysebességű adatátvitelt igénylő alkalmazásokhoz, így például a nagy felbontású videó streaminghez.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...