2015.04.03. 08:00:00 8235 208

Katarina Witt lesz a Szegedi Szabadtéri Játékok sztárvendége
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gérard Depardieu tavalyi vendégszereplése után ismét igazi világsztárt láthatnak a nézők a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Katarina Witt olimpiai, világ- és Európa-bajnok német műkorcsolyázónő elfogadta a fesztivál felkérését, hogy fellépjen az idei nyitóprodukcióban, Az álarcosbálban – tájékoztatták a szervezők csütörtökön az MTI-t.

Katarina Witt | Fotó: actors-pictures.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Katarina Witt | Fotó: actors-pictures.com

Katarina Witt, aki sportolói karrierje mellett filmekben is megjelent – többek közt Robert de Niro mellett a Ronin című moziban –, a látványos show-elemekkel színesített produkcióban a bálkirálynőt alakítja majd - közölte Harangozó Gyula, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója.

A Béres Attila rendezésében színre kerülő Verdi-opera különlegessége lesz, hogy az előadás csúcspontján, a báli jelenetben hatalmas jégpályává alakul a színpad, és látványos jégtáncrevüt láthat a közönség. A népszerű műkorcsolyázó ebben a részben jelenik majd meg.

Az álarcosbált július 3-án és 4-én láthatja a közönség a szegedi Dóm téren. Katarina Witt jelmezét a neves divattervező, Náray Tamás tervezi. A "Jégkirálynő" partnerei többek közt a Gustavót éneklő László Boldizsár, az Amelia szerepébe bújó Rálik Szilvia, a Renatóként színpadra lépő Kálmándi Mihály, az Oscart alakító Szemere Zita és az Ulricaként megszólaló Wiedemann Bernadett lesznek. Az álarcosbál karmestere az Egyesült Államokból érkezik: Barnaby Palmer dirigálja majd az előadást.

Katarina Witt 1965. december 3-án született az NDK-ban, Staakenben. Kivételes karrierrel büszkélkedhet műkorcsolyázóként. Az 1984-es és 1988-as olimpiai győzelem mellett négyszer nyerte el a világbajnoki és hatszor az Európa-bajnoki címet. 1988 után Észak-Amerikában közös jégtáncműsorban turnézott együtt Brian Boitano amerikai műkorcsolyázóval. 1994-ben újra rajthoz állt Lillehammerben az olimpián, ahol a közönség kedvence volt, komoly sikert azonban már nem ért el.

Katarina Witt nemcsak profizmusával, hanem kreatív tehetségével is kitűnik a jégtáncosok közül: nemzetközi jégtánc-showk kitalálója, alkotója, szereplője és producere. 1995-ben megalapította With Witt névre keresztelt cégét, melynek olyan látványos produkciók létrehozását köszönheti a világ, mint például a Divas on Ice. 2005-től működő alapítványa mozgáskorlátozott gyermekek és fiatalok sportolását segíti.

Az Egyesült Államokban a filmezés iránt is érdeklődni kezdett: 1990-ben Emmy-díjat kapott a Carmen a jégen című filmben nyújtott alakításáért. 1998-ban feltűnt a nagy sikerű Ronin című akciófilmben, többek közt Robert de Niro partnereként. Napjainkban német kereskedelmi televíziók szakkommentátoraként is tevékenykedik.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...