2018.06.29. 17:30:50 8488 268

Kártékony jómadarak - a tetűtől a tripszig
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Annak ellenére, hogy lelkesen óvjuk. védjük, ápoljuk szobanövényeinket, a hobbikertész és/vagy lelkes cserepes növény gyűjtő élete nem csak játék és mese, vagyis alkalomadtán meggyűlhet a bajunk mindenféle ártánnyal, amik nem hagyják virágainkat élni. De mik is lehetnek ezek egy többnyire lakásban tartott cserepes növény esetében, vegyünk sorra egy pát tipikus kártevőt.

Flamingóvirág - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Flamingóvirág

Levéltetű

Minden fajta levéltetűvel kapcsolatban a probléma az, hogy a növények nedveit szívják, általában fiatal levelek csúcsán, fiatal hajtások fonákján fedezhetjük fel őket. Az a levél, amin megtelepednek, összepöndörödik, a hajtás ragadós felületű lesz. A száraz levegő kedvez ezeknek a kártevőknek

Pajzstetű

Színük lehet barna, sárgásfehér. A fiatal lárváktól eltekintve mozdulatlanul ülnek a leveleken, a levelek szárán, fonákján, és szívogatják a növény nedveit, aminek ez nyilvánvaló okokból nem az lapvető egészséges állapota. Ezeknek az állatoknak szintén kedvez a meleg, száraz levegő.

Liszteske

A hivatalosan üvegházi molytetű nem véletlenül kapta közismert becenevét, tényleg úgy néz ki, mintha lisztes felülete lenne. „áldásos” tevékenységük nyomán a leveleken foltok keletkeznek, a levél elsárgul, lehullik.

Tripsz

Hengeres, hosszúkás testű rovarok, kártételüket felfedezhetjük akkor, ha a levélen gombostűfejnyi, ezüstös árnyalatú foltokat látunk, elszórt, igen apró fekete ürülékpöttyökkel. Itt is fennáll az a tény, hogy a száraz, meleg levegő kedvező hatással van ezekre a kártevőkre is.

Ahány ház, annyi praktika létezik amúgy a mindenféle növényi kártevők ellen, ezek között természetesen felbukkan a csalánfőzettel való öntözés, permetezés, a dohánylével, kamillafőzettel történő lemosás, kinek működik, kinek nem. Nyilván nem ördögtől való az egyéb növényvédő szerek alkalmazása sem, érdemes szakember véleményét kikérni vásárlás és alkalmazás előtt, még mielőtt össztűz alá vesszük a növényeinket kártevőstül együtt.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...