2014.08.15. 08:34:58 4612 21

Karanténban van egy Libériából hazatért magyar nő az ebola miatt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Három hétig otthon marad az a magyar nő, aki egy tatabányai cég megbízásából dolgozott az ebolával súlyosan fertőzött Libériában, és néhány napja hozták haza. Munkáltatója szerint nincs rajta jele a betegségnek.

Ebola-járvány - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ebola-járvány

Az esetről a Blikk számolt be. Az asszonyt júniusban küldték dolgozni a libériai Firestone Natural Rubber Companyhoz, de a tatabányai cég, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. az ebolajárvány miatt elővigyázatosságból hazarendelte. A vállalat marketingvezetője a lappal azt közölte, dolgozójukat most heti rendszerességgel orvos vizsgálja. A nő hat hétig Magyarországon marad, három hétig pedig otthonában.

A napilap úgy tudja, a cégnél pánik tört ki a hír hallatára. A vezetőség állítólag az üzemben összehívott gyűlésen nyugtatgatta a dolgozókat.

Az ebola lappangási ideje három hét, ezért is marad otthon ennyi ideig a munkavállaló. A betegség ezalatt nem fertőz, csak miután megjelentek a magas lázzal, hányással, hasmenéssel, vérzéssel járó tünetek. A járvány négy nyugat-afrikai országban, Libéria mellett Sierra Leonéban, Guineában és Nigériában szedi áldozatait. A jelenlegi ebolajárvány az eddigi legsúlyosabb.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...