2023.09.21. 12:50:00 5756 232

Kapcsolj őszi üzemmódba a szobanövények gondozásának terén is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vannak olyan őszi növénygondozási praktikák, amelyek segíthetnek azok állapotának megőrzésében ebben az időszakban is. Az őszi változások a fényviszonyokban és az átlaghőmérsékletben nyilvánulnak meg leginkább, ezért ezeken a területeken lesz a legfontosabb dolgunk.

Szobanövények gondozása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szobanövények gondozása

Az őszi növényápolás célja az, hogy a változásokat elviselni kénytelen szobanövények megőrizhessék az állapotukat. A hűvösebb őszi hónapok alatt a növények kevesebb öntözést igényelnek, mint a nyári szezonban, és ne feledjük el azt sem, hogy az alulöntözés káros hatásait valamivel könnyebb orvosolni, mint az túlöntözését.

A szobanövények gondozása ősszel

A szobanövények nem csak megfelelő mennyiségű víz kell, hanem egyéb gondoskodás is, ezért rendszeres időközönként ellenőrizzük le azt, hogy nem sárgulnak-e el vagy száraznak-e a le a leveleik. A lehullott leveleket pedig távolítsuk el, hogy megelőzhessük a talaj penészesedését. Egyúttal azt is ellenőrizhetjük, hogy nem támadta-e meg növényeinket valamilyen betegség vagy kártevő.
A hobbikertészek többsége ilyenkor nem csak a víz, hanem a tápoldat mennyiségét is csökkentik. Ültessük át vagy szét azokat a növényeket, amelyek kinőtték a cserepet.

Szeptembertől a nappalok rövidebbek lesznek, így kevesebb fény éri a növényeinket. Kövessük le a napsütés szögét, és telepítsük át ez alapján a fényigényesebb növényeket úgy, hogy azokat minél több érhesse. Ugyanakkor vigyázzunk arra is, hogy új helyén egyik növény se legyen huzatban, valamint a hőforrások közelsége se okozzon kárt bennük.

A tavaszi virág és a nyári gyümölcs áradat után az ősz másféle varázslatot hoz. A természetjárás során tapasztalt élményeink mellett akkor fogjuk tudni otthonunkban is élvezni a növények teljes szépségét is, amennyiben gondot fordítunk az ápolásukra.
Lakóhelyünk külső környezetében sem kell a kikeletig lemondanunk a színes szirmokról! Az őszi időszak jelképes virága a krizantém sokféle kültéri dekoráció kiegészítőjeként is jól mutat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.

A tested többet „mondhat” minden szónál – Mert nem csak szavakkal kommunikálunk

Testünknek külön nyelve van, ami hangok és szavak nélkülisége ellenére is jelentőségteljes. A nem szavakkal közölt kommunikációs módok között élen járnak a gesztusok, a testtartás, a mimika, a szemkontaktus és a testtartás. Ezek alátámaszthatják vagy épp ellenkezőleg: érvényteleníthetik a verbálisan átadott üzenetközvetítéseket. Hitelesíthetik vagy hitelteleníthetik, hangsúlyozhatják vagy súlytalanná formálhatják mindazt, ami a szóbeli közlés során elhangzott.