2017.08.27. 17:29:15 8893 246

Kajak-kenu vb - Bodonyi Dóra győzött 5000 méteren, öt arannyal zártak a magyarok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bodonyi Dóra megnyerte a női kajakosok vasárnap délutáni 5000 méteres versenyét a racicei kajak-kenu világbajnokságon, amelyet így tíz éremmel, öt első, három második és két harmadik hellyel zártak a magyarok.

A későbbi győztes Bodonyi Dóra a női kajak egyesek 5000 méteres versenyében a racicei kajak-kenu világbajnokságon, Csehországban | MTI Fotó: Kovács Tamás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A későbbi győztes Bodonyi Dóra a női kajak egyesek 5000 méteres versenyében a racicei kajak-kenu világbajnokságon, Csehországban | MTI Fotó: Kovács Tamás

A délelőtt 1000 méteren ötödik Bodonyi júliusban, Plovdivban megnyerte ezt a számot, és a rajt után most is szinte azonnal az élre tört. Sokáig a négyfős élboly tagja volt, s miután az üldözők utolérték őket, továbbra is vezetett. A célhoz közeledve az Eb-bronzérmes német Tabea Medert és a 23 éves szolnoki kajakos meglépett a mezőnytől, s végül egymás között döntötték el az elsőség sorsát. Bodonyi jól bírta a hajrát, így az Eb után a vb-t is megnyerte a leghosszabb távon. Ebben a versenyben 26-an indultak.

A férfiak hasonló számában - 38 vetélytársával együtt - Noé Bálint szállt vízre magyar részről. A Honvéd 23 éves kajakosa az elején még vezetett is, 2500 méter után azonban lemaradt, s végül a 18. lett.

A kenusoknál az Eb-n második Varga Dávid sokáig tagja volt az élbolynak, de 3000 méter után lemaradt, s innentől már nem volt esélye az éremszerzésre. Győzött - címét megvédve - a németek világklasszisa, Sebastian Brendel, a győriek 29 éves versenyzője pedig hatodikként érkezett a célba a 27 fős mezőnyben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...