2018.07.05. 13:11:57 9751 291

Július a kertben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hihetetlen ugyan, de szinte már a nyár közepén tartunk. Érdemes végigvenni, hogy milyen kerti munkálatokkal kell, illetve érdemes foglalkoznunk, mi az, amit semmi esetre sem érdemes elbliccelni, ha nem szeretnénk magunknak plusz feladatokat a későbbiek során.

Hobbi kertészkedés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hobbi kertészkedés

Hobbikertészként az ember gyakran szembesül azzal, hogy a pillanatnyi elszabotált kerti munka a későbbiek során bizony megbosszulja magát. No, de mik azok a teendők, amiket mindenképp pipáljunk ki ebben a szép nyári hónapban. A nyaraláson kívül, természetesen.

Kerti szüret

Ideális esetben kertünk bőségesen termeli asztalunkra a különböző finomságokat. A felszedett zöldségek helyére ilyenkor már ültethetjük az újabbakat. Őszi szedéshez még ebben a hónapban gondoskodjunk a karalábéról, fekete retekről, esetleg a mostanában népszerű, és a keleti konyha egyik alapkövének számító édesköményről. De vethetünk még sárgarépát, esetleg zöldbabot, borsót. Sose feledkezzünk meg az öntözésről, különösen a fiatal növények esetében szükséges erre odafigyelni.

Az a bizonyos metszés

Gyümölcsfáinknál, vagyis a cseresznye, meggy, kajszi esetében a gyümölcsök leszedése után érdemes elvégezni a zöldmetszést. Ezzel a ritkítással gyakorlatilag gondoskodunk arról, hogy a fa koronáján belül a megfelelő állapotot hozzuk létre a jövőbeni termés szempontjából.

Öntözés

Az egyik legfontosabb napirendi pont a konyhakert tekintetében, pláne a legmelegebb nyári hónap idején. Érdemes esővíz gyűjtésére gyúrni, ezzel nem csak a vízszámlánkat nem terheljük, hanem környezettudatos magatartást tanúsítva kevésbé pocsékoljuk az ivóvizet.

Apróságok

Folyamatosan öntözzük, gyomláljuk, kötözzük a paradicsomot, paprikát. Az alsó leveleket lecsipkedjük folyamatosan. A gyomnövények kiszedése gyakorlatilag állandó tényező, ha kertészkedésre adjuk a fejünket, szinte nem múlhat el nap anélkül, hogy ne gazoljunk egy keveset. Az egyszeri hobbikertész mindig talál magának kihúzkodni valót a haszonnövényei tövében, vagy csak szimplán az udvaron. Mondjuk a gyomlálás az, amit érdemes folyamatosan csinálni, mert akkor nem nő – szó szerint – a fejünkre a tennivaló.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...