2020.06.10. 16:05:18 9687 328

Jószomszédi (v)iszony – Így cselekedj, hogy ne rajtad múljon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Édesanyám minden kifakadásom után hálát ad az égnek, hogy társasház helyett kertes házban van lehetősége élni. Sajnos lakótársainkat nem válogathatjuk meg az alapján, hogy hasonló napirenddel és igényszinttel rendelkezzenek, azonban mi magunk mutathatunk példát a renitenseknek!

Lépcsőházban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lépcsőházban

Milyen a jó szomszéd? Csendes, vágnánk rá egyből. Ez azonban nem várható el a nap 24 órájában senkitől sem, ezért fontos, hogy toleránsak és észszerűek legyünk. Sok mindent megtehetünk mi magunk a környezetünk biztonságának és tisztaságának megőrzése érdekében is.

Tiszteljük egymást!

Várjuk el vendégeinktől is, hogy tiszteljék a szomszédjainkat és azok tulajdonát. A köszönés legyen alapvető.

Ne pakoljuk tele a közös területeket!

A lépcsőház, főként a másik lakásajtajának környéke, nem tárolóhely. Azon túl, ha eltorlaszoljuk a bejáratot vagy leszűkítjük a közlekedési útvonalakat, tűz- és ennek következtében életveszély is kialakulhat!

Tartsuk tisztán környezetünket!

Senki sem szeretné, hogy lakása hangyák és csótányok átjáró háza legyen. Amint bent, legyen úgy kint is – mármint a takarítás. A lakásfelújítás során (vagy más okból) összepiszkolt folyosók, lépcsők és liftek a napi munkálatok után közvetlenül feltakarítandók!

Kulturáltan a szeméttel is!

A hulladék a fajtájának megfelelő hulladékgyűjtőbe kerüljön: A háztartási hulladékok között semmi keresni valója pl. építési törmeléknek. Ha van lehetőség szelektíven gyűjteni, éljünk vele!

Legyünk felelős állattartók!

Amennyiben engedélyt kapunk az állattartásra, vigyázzunk arra, hogy a kijáró állat ne piszkíthassa össze a közös tereket. A távollétünkben hangoskodó állat miatt összetűzésbe keveredhetünk a lakóközösséggel, pedig az állat csak frusztrált. Ha nincs időnk megnevelni és lemozgatni a jószágot, akkor ne kutyát tartsunk házi kedvencnek.

Kerüljük az indokolatlan zajkeltést!

Időnként megesik, hogy leesik valami, természetesen porszívózni és mosni kell, azonban ezeket tegyük emberi időben. A barkácsolni sem hétvégén illik a lakásban, a túl hangos zene pedig a mi fülünknek sem tesz jót.

Kommunikáljunk!

A hirdetőtábla hasznos segítőnk, de a közvetlen szomszédokat illik szóban is tájékoztatni bizonyos helyzetekben. A vendégek meghívása előtt egyeztessünk szomszédjainkkal a tervezett házibuliról, befejezési idejéről. (A parti befejezésekor vendégeinket kérjük meg a lehető legcsendesebb távozásra.)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...