2020.01.01. 16:30:57 8982 257

Januártól kedvezményt kapnak a nyelvtanulási diákhitelt felvevő édesanyák is
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyelvtanulási diákhitelt felvevő édesanyák számára is kiterjeszti a gyermektámogatási kedvezményt a kormány döntése alapján a Diákhitel Központ: a második gyermek 2020. január 1-jét követő megszületése vagy örökbefogadása esetén elengedik a tartozás felét, a harmadik vagy további gyermek esetén pedig a teljes tartozást.

Nyelvtanulás, relaxáció - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyelvtanulás, relaxáció

A Diákhitel Központ kedden az MTI-vel azt is közölte: ha az édesanyának több diákhitel-szerződése is van (diákhitel1, diákhitel2, nyelvtanulási diákhitel), akkor választhat, melyik tartozást engedjék el.

A gyermekek születése esetén a fennálló diákhitel-tartozás elengedése a Diákhitel Központ által e célra rendszeresített nyomtatvány kitöltésével igényelhető - írták.

A központ 2018. január 1-je óta több mint 3 milliárd forint értékben engedte el több ezer édesanya tartozását a diákhitel1 és a diákhitel2 esetében a második és harmadik gyermek megszületése után.

Kitértek arra, hogy a diákhitel1 és a nyelvtanulási diákhitel kamata a következő félévben is rekord alacsony, 1,99 százalék, míg a költségtérítéses hallgatók által igényelhető diákhitel2 továbbra is kamatmentes.

Ha a nyelvtanulási diákhitelt felvevő hallgató vagy volt diák a támogatott nyelvek egyikéből legalább B2 szintű (középfokú), komplex, államilag elismert nyelvvizsgát szerez, és ezt a nyelvvizsga bizonyítvány másolatának benyújtásával igazolja, akkor a bejelentés napjától hitele kamatmentessé válik a kormány kamattámogatásának köszönhetően - áll a közleményben.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Mi lapul a jókislány-szindróma hátterében?

A túl sok jóból is megárthat a sok. A mindig, mindenkinek, minden körülmények között való megfelelési kényszer idővel kifejti a mentális egészségre gyakorolt negatív hatásait. Bár tökéletesen ártalmatlannak tűnik, ha valakit olyan jelzőkkel illetnek, mint: csendes, jól nevelt, engedelmes, mindig mások kedvét és örömét kereső, mégis sok nő önbecsülésén és önbizalmán ejthet súlyos sebeket.

Konkrét célok nélkül nincs siker

Az élet célok nélkül olyan, mint a… és itt most mindenki behelyettesítheti a számára legszimpatikusabb hasonlatvariánsokat erre a kihagyott helyre. Azt már az önsegítő könyvek lapozásából és elszánt jegyzeteléséből, videókból, közösségi oldalakról és tréningekről tudjuk, hogy a sikeres élet elengedhetetlen elemei a célok. Mégpedig a konkrét célok. De miért is fontos kristálytisztán látni azokat?