2018.06.11. 13:46:58 14383 308

Itt az eperszezon… meg az eperfoltoké is! – Így szedd ki!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha eper, akkor az nálunk bármilyen formában elfogy. Süteményben, a reggeli zabpehelyben, kásában, a délelőtti turmixunkban, az délutáni joghurtban, vagy csak úgy magában. És legyen bármekkora adag, pillanatok alatt eltűnik. Kár, hogy az eperfolttal már nem így van!

Eper - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Eper

Mert hiába imádjuk például muffinban, különféle sütikben vagy lekvárként, a pólónkon, nadrágunkon, a kanapén, a szőnyegen már kevésbé szeretjük ezt a gyümölcsöt, illetve az általa hagyott foltot. De van remény, akár friss, akár beszáradt foltról van szó!

A lényeg: ne hanyagold el!

Akár friss foltról, akár beszáradt pacáról van szó, a lényeg, hogy mindig legyen „előkezelve”. Beszáradt foltos ruhát soha ne dobj egyből a mosógépbe, a friss foltnál pedig cselekedj, amint lehet.

Módszerek, amiket érdemes észben tartani

Talán már mindenkinek megvannak a bevált praktikái foltok, akár az eperfolt esetén is, azért érdemes felfrissíteni a repertoárt.

A jeges teába is jó, de…

… a folttisztításban is hasznát veszed a citromlének. Csepegtess néhány cseppet az eperfoltra, hagyd hatni egy éjszakán át, majd másnap mosd ki a szokásos módon. Citromlé helyett az ecet is jó lehet. (Kényesebb ruháknál, színes ruháknál ez a módszer kevésbé alkalmazható, hiszen így a ruha eredeti színéből is veszíthet.)

Használtad már?

Mondjuk a szappanlúgot? Mert eperfolt esetén alkalmazhatod! Áztasd benne egy éjszakára a foltos ruhadarabot, másnap pedig mosd a szokásos módon.

Mire jó a hideg víz?

Friss foltok esetén alkalmazható a hideg vízben való áztatás. Tedd a foltos részt hideg vízbe, és hagyd, hogy kiázzon a paca az anyagból.

Szőnyegre, bútorra…

Vagyis kevésbé kényes anyagokra lehet jó az alkohol. Mehet néhány csepp a foltra, majd ha eltűnt a paca, nedves kendővel itasd fel.

Ötletek: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.