2014.11.12. 09:21:14 8355 16

Isten éltessen, Leo! - 10 érdekesség a sztárról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Volt már hősszerelmes, csavargó művész, aki a nézésével épp csak a (jég)hegyet nem tudta megmozdítani. Volt félőrült „nyomozó”, aki a múltja elől menekült, szintén a legszebb érzés miatt. De láthattuk már kőkemény, hedonista tőzsdeügynökként, vagy az imádott nő iránti rajongástól kissé „elborult” veteránként.

Leonardo DiCaprio a Nagy Gatsby-ben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Leonardo DiCaprio a Nagy Gatsby-ben

Nos, ez a szép fiatalember épp a napokban volt kereken 40 éves. Ki hinné? És ki mondaná meg? Hiszen jobbnál jobb filmszerepek ide, érdekesebbnél érdekesebb karakterek oda, egyvalami közös szinte minden filmjében, legyen szó akcióról, drámáról, idegtépő thrillerről. Bizony, a szexi, kisfiús mosoly, ami mit sem kopott az elmúlt évtizedek alatt.

Leonardo DiCaprio karrier titkai

1. Tizenhat évesen azért kapott szerepet a Growing Pains című sitcomban, hogy kicsit felrázza a sorozatot, és a képernyő elé csábítsák vele a tiniket. De a szomorú tény az, hogy miután előkerítették az adu ásznak vélt DiCapriót, a sorozat befuccsolt.

2. Édesapja képregényrajzoló, George Paul DiCapriónak hívják, olasz és német felmenői voltak. Leo Németországban született édesanyja orosz ősökkel büszkélkedhet.

3. Első nagyobb szerepét rögtön egy olyan filmben játszotta, amelyben Robert De Niro partnere volt. Az Ez a fiúk sorsa forgatása alatt állítólag több centit nőtt, úgyhogy néhány jelenetnél meg kellett egy kicsit hajolnia, hogy kisebbnek tűnjön De Nirónál.

4. Még csak 19 éves volt, amikor először Oscarra jelölték. A Gilbert Grape-ben Johnny Depp autista öccsét játszotta, amire úgy készült fel, hogy napokig látogatott egy szellemi fogyatékos fiút, hogy eltanulja tőle a gesztusait.

5. Állítólag a Gyorsabb a halálnál című filmben Sharon Stone annyira akarta, hogy a fiatal színész játssza a Kölyök szerepét, hogy végül Stone fizette ki DiCaprio bérét.

6. A fenti húzás miatt Matt Damon csúszott le a szerepről. DiCaprio több nagy filmben is beelőzte a vele egykorú színésztársait: a Titanicban Matthew McConaughey elől, az Ez a fiúk sorsában Tobey Maguire elől, A Partban Ewan McGregor elől, a Kapj el, ha tudsz című filmben Johnny Depp elől, A szabadság útjaiban szintén Matt Damon elől happolta el a főszerepet. Az Eredet főszerepére korábban Brad Pitt és Will Smith neve is felmerült.

7. DiCaprio eddig kétszer alakított párt Kate Winslettel: a Titanic után 11 évvel A szabadság útjaiban játszottak együtt. A filmet Sam Mendes, Kate Winslet akkori férje rendezte, amiről a színész így nyilatkozott: „Lehet, hogy őrültségnek tűnik szexjelenetet forgatni egy nővel, akinek pont a férje rendezi az adott jelenetet, de nekem nem tűnt furcsának.”

8. Kate Winslettel a Titanic forgatása óta barátok, folyamatosan tartják a kapcsolatot. DiCaprio kolléganőjében azt szereti a leginkább, hogy nagyon talpraesett, és remek a humorérzéke: „Sosem hagyja, hogy túlságosan komolyan vegyem magam, pedig néha megpróbálkozom ezzel.”

Pedig milyen szépek lettek volna! A sok modell, szebbnél szebb nő közül, aki megfordult Leo körül, talán Kate Winslet lett volna az egyetlen, akinek megbocsátjuk, ha elrabolja tőlünk ezt a kékszemű „félistent”. Aztán valamiért mégsem így alakult. Állításuk szerint ez egy igazi barátság köztük. Amit ugye holmi flörttel, szerelemmel tönkretenni nem is érdemes…

9. Az igazi Jordan Belfort készítette fel DiCapriót a bedrogozott jelenetekre. Különösen fontos volt, hogy megmutassa neki, milyen reakciókat vált ki a Quaalude nevű drog, amelyből a filmben rengeteget fogyasztanak.

Sosem volt gondja a csókjelenetekkel, viszont amikor a filmbeli feleségének a nagynénjét, a hatvanhat éves Joanna Lumley színésznőt kellett megcsókolnia, az nem ment könnyen. Állítólag 27-szer futottak neki a jelenetnek.

A híres bedrogozott jelenet után, amikor Jonah Hill-lel együtt a konyha padlóján vergődnek, DiCapriónak csontkovácshoz kellett mennie, annyira megfájdult a háta.

10. 2005 után 2014-ben sem kapott Oscar díjat. Láthatóan csalódott-végülis ki gondolta volna, hogy a Wall Street farkasa főszerepéért nem kapja meg-, ám igazán szimpatikus volt a viselkedése az eredményhirdetést követően: megölelte a díjjal jutalmazott Matthew McConaughey-t. A képek és a videó bejárta az internetet.

És a végére még egy videó

Ilyen amikor DiCaprio nemis DiCaprio…, hanem Jack Nicholson

Még több érdekességet olvashatsz DiCaprióról a vs.hu-n.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...