2022.03.02. 09:25:00 8360 269

Ismerd meg a legszebb fohászokat az ima világnapja alkalmából!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ökumenikus imanap amerikai keresztény nők indítványozására jött létre az 1870-es években. 1920-ra már világnappá nőtte ki magát a kezdeményezés, aminek a célja a világ minden táján élő vallásos nők összekötése. Magyarország 1985-ben csatlakozott a mozgalomhoz, aminek te is részese lehetsz!

Fohász - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fohász

Az imanap és maga a fohászkodás annak a bizonyítására szolgál, hogy az imádság és a cselekvés két egymástól elválaszthatatlan dolog, és mérhetetlen befolyást gyakorolnak a világra. Nem hiába közkedveltek az univerzális igazságokról és óhajokról szóló imádságok.

A Gayatri mantra valójában a Naphoz szóló ősi imádság, hiszen ez az égitest nélkülözhetetlen a földi létformák számára. A fohászt minden érző lény megvilágosodásáért szokás elmondani.

Dicséret minden létező forrásának!
Általad érjük el az igaz boldogságot minden síkon,
Áldjuk és szolgáljuk hatalmas lényedet,
Kérjük, itass át bennünket örökké égő fényeddel!

Az Úr Jézus által kért ima

Lábunk együtt járjon. Kezünk együtt gyűjtsön.
Szívünk együtt dobbanjon. Bensőnk együtt érezzen.
Elménk gondolata egy legyen.
Fülünk együtt figyeljen a csöndességre.
Szemünk egymásba nézzen és tekintetünk összeforrjon.
Ajkunk együtt könyörögjön az Örök Atyához irgalomért. Amen.

Kalkuttai Szent Teréz - Ima a békéért

Te tudod, Uram,
hogy nem törődöm a fegyverekkel.
Egyetlen vágyam:
a világnak békét hirdető
eszközöd lenni.

Mert tudom,
ahol béke honol,
a fegyverek fölöslegessé válnak.
Ahol béke uralkodik,
az emberek képesek egymást szeretni
Úgy, ahogy te szereted őket.

Adj békét, Uram,
s tedd fölöslegessé a fegyvereket
e csodálatos világban.
Ámen.

Amennyiben úgy gondolod, mondd el az egyik (túlságosan is aktuális) imát te is lefekvés előtt - mindenek előtt az újbóli békéért, az emberek közötti minél nagyobb egyetértésért és a gyermekek boldog jövőjéért!

Forrás: www.szerkeszto.gportal.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.