2015.08.18. 14:22:44 8499 135

Iskolakezdés: mit vegyél meg most és mivel érdemes várni?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Be kell szerezni a gyerek iskolához szükséges felszereléseit, és sehogy sem állsz? Ne pánikolj! Ceruzák, tolltartó, füzetek, táska, apró kacatok, amiket a tanárnéni kér, no, és a ruhák-cipők... Sok múlik az időzítésen!

Tolltartó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tolltartó

Rengeteget megspórolhatsz, ha előre megtervezed ezeket a kiadásokat is. A lényeg, hogy legyen annyi tartalékod, amivel kihúzod az akciókig!

Ha már az előző években is árérzékenyen vásároltál, és mindig gondoltál az átmeneti időszakokra (akciók előtt, iskola kezdés után), akkor nem lesz semmi gond, hiszen precíz tervezésednek köszönhetően, biztosan lesz egy-két kockás és vonalas füzet, illetve egy megfelelő méretű cipő, amivel elkezdheti a gyerek az iskolát.

Persze soha nem késő ezt a taktikát bevezetni. Íme, néhány tipp a spórolós iskolakezdéshez!

1. Még ne vedd meg az őszi ruhákat!

Ha tudsz egy kicsit várni, és a gyereknek van annyi tartalék ruhája, amivel kihúzza októberig, akkor ne vásárolj farmert, cipőt és hosszú ujjú felsőket. Várj októberig! Az őszi ruhák teljes választékát úgy is körülbelül akkorra éred majd el, és több akciós termékre lesz esélyed, mint most iskolakezdés előtt. Ráadásul, általában októberre időzítik a nagyobb kuponos akciókat is. Szóval kitartás.

A csizmavásárlással is ráérsz, nagyobb akciókra kb. januártól számíthatsz, de a kuponos napokat ebben az esetben is kihasználhatod.

A nyári akciókban viszont nyugodtan szemezgess, hiszen a pólókat egy pulóver alatt télen is hordhatja a gyerkőc. Gondolj a következő nyárra is!

2. Vedd meg a füzeteket, tollakat és a hátizsákot is!

A papírboltok számítanak az iskolakezdési hajtásra és gyakran akciókkal ösztönzik a még nagyobb vásárlási kedvet. Egy szó, mint száz, most olcsóbban hozzájuthatsz szinte mindenhez, amire az iskolakezdéshez szükséged lehet, még a hátizsákokhoz is!

Online is nézelődhetsz, ott össze is vetheted az árakat, és fórumokon tájékozódhatsz a különböző évfolyamok igényeiről.

Persze mindig van valami, amit a tanárnéni pluszban kitalál, és te nem gondoltál rá. Ne húzd fel magad, egy-két héttel az iskolakezdés után még jó áron beszerezhetsz mindent. A nagyobb hipermarketek sokszor a papírboltoknál is olcsóbban kínálják a szükséges dolgokat, és egy nagy bevásárlás alkalmával letudhatod.

3. Most vedd meg a kütyüket vagy várj karácsonyig!

A laptopok és számítógépek, valamint a számológépek most sokkal olcsóbbak, mint év közben, ennél is olcsóbban tudsz karácsony előtt, a fekete pénteken illetve az azt követő cyber-hétfőn vásárolni.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...