2023.03.21. 12:05:00 6411 241

Irány a régiségpiac, de ezeket a hasznos tanácsokat vidd magaddal!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az antik tárgyak olyan időtálló befektetések, amelyek nemcsak, hogy nem mennek ki a divatból, de csodás hagyatékunk is lehet egy szép gyűjtemény. A pénzteremtő dísztárgyak és bútorok megkeresése és összegyűjtése pedig nagyszerű szórakozást is jelenthet.

Régiségvásár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Régiségvásár

Bolhapiacról antikváriumba vándorolni városból városba rengeteg kalandot, és egyre bővülő, valamint szükségszerűen bővíthető tudást jelent. Ezt kezdő régiség vadászként csak nagyon rövid ideig tudod lelkesedéssel pótolni! Bútorok, festmények, porcelánok vagy órák? Mindegyik korszaknak és kultúrának megvannak a maga sajátosságai, ezeknek mindenképpen nézz utána! Emellett az antikvitások vásárlásának van néhány más betartandó szabálya is.

1. Legyél felkészült!

Nagyon fontos, hogy milyen céllal vásárolsz: magadnak szeretnél egy szép tárgyat, vagy befektetés céljából, a későbbi busás haszon reményében gyűjtögetsz antik tárgyakat? Ha lakberendezési terveid vannak, akkor egyedi elképzelésed és pénztárcád lesz a mérvadó, míg az üzleti érdekből történő kutakodás az antik piac minimális működésének ismeretét feltételezi.
Érdemes egy szűk körben kezdeni a tevékenységet, és az ahhoz kötődő ismeretek elsajátítása után vágni bele a tárgyak beszerzésének, hiszen rengeteg módon próbálhatnak másolatokkal vagy túl magas árszabással rászedni bennünket.

2. Ragadd meg a kínálkozó lehetőséget!

Természetesen a tudás nem minden, ehhez a fajta tevékenységhez nagyfokú kíváncsiság és érzék, meg egy kevés szerencse is szükséges. Amikor olyan tárgy kerül a szemünk elé, amely nincs benne az eredeti tervünkben, azaz nem passzol a gyűjteményünkbe, akkor is érdemes lehet megszerezni, mert lehet, hogy idővel remek áron lehet majd azt továbbadni.

3. Vigyél magaddal szakértőt!

Amikor nem apróságokat vagy csekély értékű tárgyakat gyűjtesz, akkor jobb alaposabban felkészülni egy-egy ügyletre. A kezdő régiségkereskedők - vagy azok a lelkes vásárlók, akik nem szeretnék, hogy átverjék őket - inkább társuljanak tapasztalt szakmabeliekkel! De legalább azzal legyünk tisztában, hogy melyik eredetiséget igazoló tanúsítványokban lehet maradéktalanul megbízni.

4. Tartsd magad a költségvetésedhez!

Amikor nagyon akarunk valamit, szinte bármit, vagy bármennyit megadnánk érte, azonban muszáj határt szabni magunknak! A régóta vágyott tárgyat csak akkor vásároljuk meg (horribilis áron), ha telik rá! A saját kedvünkre való gyűjtögetés jellemzően amúgy is évekig tartó folyamat, amikor egy-egy újabb antik tárgyra való rátalálás sokkal nagyobb jelentőségű, mint maga a tétel ára.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...