2017.08.23. 14:05:03 11334 269

Internetről tűzifát? Csak óvatosan!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Internetes vásárlás helyett biztonságosabb a helyi erdőgazdálkodóktól tűzifát vásárolni, mivel az esetleges kifogásokat is könnyebb így érvényesíteni - mondta Nagy Dániel, a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal (Nébih) erdészeti igazgatóságának igazgatóhelyettese szerdán az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Tűzifa - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tűzifa

Az igazgatóhelyettes közölte, hogy internetes vásárlásnál gyanús lehet a túl alacsony ár és érdemes ellenőrizni azt is, hogy valós vállalkozás kínálja-e a tűzifát, szerepel-e a cégjegyzékben és rendelkezik-e telephellyel, ahonnan el lehet hozni személyesen is a rendelt terméket. Figyelmeztetett továbbá, hogy a tűzifa-kereskedelembe gyakran kerül be lopott fa, ami a vásárlóknak is kárt okozhat, emellett súly helyett érdemesebb térfogatra vásárolni, mivel a nedves fa nehezebb, ez pedig visszaélésekre ad lehetőséget.

Nagy Dániel felhívta a figyelmet, hogy vásárláskor ellenőrizni kell a nyugtát és a szállítójegyet, ami feltünteti, hogy milyen mennyiségben milyen fát hoztak a vásárlónak, ezen felül július 1-je óta a kereskedőnek a megrendelt fa mellé adnia kell tűzifavásárlási tájékoztatót is, amelynek elsődleges célja a körültekintő vásárlás elősegítése.

A Nébih honlapján a Tűzifát csak okosan! című tájékoztató anyag is segíti a tűzifát vásárlókat - tette hozzá az igazgatóhelyettes.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...