2021.03.25. 11:42:30 4845 204

Illatosítsd profin az otthonod!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az illatok hagyják az ember tudatalattijában a legmélyebb nyomokat. Így korántsem mindegy, hogy milyen impulzusok közé térünk haza minden nap. A kellemes levegő, az orrunkat kényeztető aromák otthonossá tehetnek egy ridegnek tűnő lakást is, sajátunkénak egy korábban idegent.

Aroma diffúzor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Aroma diffúzor

Az otthonunk aromái önmagunk miatt nagyon fontosak, nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy jól érezzünk magunkat, nyugalomban legyünk, harmóniában tölthessünk az időnket, sőt még a jó alvást is megalapozzák. Persze a vendégfogadás szempontjából sem utolsó, ha mindig jó illatú az otthon. Milyen módszerekkel érhetjük ezt el?

Aroma diffúzorok – feltörekvőben

A klasszikus: üvegtégelyben tárolt illatosító folyadékba állított fa pálcikák. Egyszerű és mégis nagyszerű, letisztult, elegáns. A fa pálcikák megszívják magukat a finom illatú folyadékkal, majd, ha megfordítjuk őket, lassan és folyamatosan árasztják a levegőbe kellemes illatanyagaikat. Más teendőnk nincs is, mint néhány hetente újra megfordítani a pálcikákat és ha elfogyna a folyadék újat, vagy utántöltőt beszerezni. Olcsó, hatékony és kényelmes megoldás.

2020-ban kezdett igazán divatos elemmé válni az otthoni helyiségekben kihelyezett ultrahangos diffúzorok, melyek legtöbbször már megjelenésükkel is hozzáadnak a miliőhöz. Beállíthatunk rajtuk automatikus üzemmódokat, sok dolgunk nem lesz vele: időnként meg kell töltenünk a tartályt vízzel és pár csepp illóolajat adni hozzá. Amellett, hogy finom illat lesz tőle, növeli a levegő páratartalmát is, mediterrán növényeink igencsak szeretni fogják a változást.

Potpurri

Számtalan megjelenéssel beszerezhető (vagy akár házilag is elkészíthető), elképesztően szép dekorációja lehet az otthonunknak és ha már kitettük, semennyit nem kell vele foglalkoznunk. Az illatok mellett játszhatunk a színekkel, formákkal is. Előnye még, hogy gyakorlatilag a legolcsóbb megoldás, hátránya azonban, hogy egy-másfél havonta cserélni kell, mert viszonylag hamar elszáll az aromája.

A kevesebb, több!

Ha valóban kellemes közeget szeretnél a házadba, a mértéktartás is nagyon fontos. Akár a fentiekről legyen szó, akár illatgyertyával, füstölővel vagy légfrissítővel kívánod illatfelhőbe vonni a helyiségeket, ne feledkezz meg róla, hogy a túl sok vagy túl erős aromák nyomasztóak lehetnek, fejfájást okozhatnak és egyáltalán nem kellemesek. Ugyanez igaz arra is, ha sokféle illat keveredik. Egy diffúzor az ablakpárkányon, egy illatos gyertya az asztalon, egy potpurri a polcon és harmónia helyett fulladás érzése gyötri az arra járót a kavargó (külön-külön kellemes) szagoktól.

Forrás: otthonokesmegoldasok.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

3 kisgép, amivel jóval kényelmesebb a háztartásvezetés

Hogyha belegondolunk, hogy anyáinknak, nagyanyáinknak - a korábbi felmenőkről már nem is szólva-, mennyivel több munkát kellett fektetniük a háztartás vezetésébe, bizony a mosógépért, de még a porszívóért, mosogatóért is hálát adhatunk. A fejlődés nem állt meg, nézzük, hogy jelenleg milyen hasznos kütyük könnyítik meg a hétköznapi háztartásvezetést!

Fűszeres padlizsánkrémmel a zöldségfogyasztás növeléséért! Szakértőnk receptje

Sajnos Magyarország nagyon rosszul áll zöldségfogyasztás tekintetében: Európában mi fogyasztjuk a legkevesebbet, csak a népesség 30%-a eszik minden nap valamilyen zöldséget. Ezen a helyzeten nagyon jó lenne változtatni, hiszen a zöldségek a legjobb élő tápanyagforrások, tele vitaminnal és ásványi anyaggal, valamint az egészséges emésztéshez (is) szükséges rostokkal. Megfelelő zöldségfogyasztás nélkül sem az egészséges életmód, sem az egészséges testsúly elérése nem képzelhető el. Különösen fontos ez hazánkban, hiszen sajnos az elhízás tekintetében is Magyarország vezeti a listát Európában.

3 film, amit mindenképp nézz meg, ha sírni szeretnél

Nem tudom ki hogyan van ezzel, de én nem szeretek sírni. Pontosabban nem igazán tudok. A hétköznapi munkám sem nagyon engedi meg az elérzékenyülést, és mivel anyuka vagyok, úgy gondolom, a kicsi lányom se a pityergős és nyekergős anyukájától fogja a legtöbb támaszt és segítséget megkapni. Ilyenkor bizony nyeljük a könnyeinket rendesen. Igyekszünk erősek és méltóságosak maradni, néha már az idegroham és a teljes összeomlás határán is.