2021.04.16. 17:44:18 8777 232

Így tartsd életben a virágládád növényeit
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A balkonládás virágok ugyan tényleg valók mindenkinek – hiszen gyakorlatilag bármilyen környezetben laksz, ültetheted- de mégsem a világ legegyszerűbben életben tartható növényei. Hoztunk néhány tippet, amivel azonban megkönnyítheted a saját dolgod! Mit tehetsz, hogy életerős és szép legyen a ládában nevelt növényed?

Virágos balkon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Virágos balkon

Tudd, hogy mit ültetsz!

Sajnos ez nem úgy működik, hogy bármit is ültetek, heti egyszer meglocsolom és majd gyönyörűen fog virágozni. Minden növénynek más a hőmérséklet, fény és vízigénye, amiket bizony szem előtt kell tartanunk. Sőt, ebben a hideg áprilisban még azt is, hogy van olyan, ami az első fagytól elpusztul. Az Internet ebben nagy segítség lesz, hiszen pillanatok alatt kideríthetjük, mi kell a választottunknak: gyakori vagy ritkább öntözés, több vagy kevesebb víz, napsütés vagy félárnyék és így tovább. Azonban mindig lágy vízzel, esővízzel vagy legalább állni hagyott csapvízzel öntözzünk, ezt egységesen mindegyik virág meghálálja.

A föld mindennek az alapja

Pontosabban az ültetőközeg. Szintén a növény igényeihez szabva válasszuk ki a megfelelő virágföldet, és figyeljünk rá, hogyha nem fedett helyen pihen majd a növény, akkor az eső elvezetéséről is gondolkodjunk. Hiszen a természetben elfolyik a fölösleges víz, azonban a ládában csak pang és a gyökerek rothadásához vezet. Lyukacsos aljú edény, kavicsok segítségünkre lesznek ebben.

Megfelelő cserépbe vele!

Alapvetően a hely sokszor meghatározza, hogy függő cserepet, fém ládát, műanyagot vagy terrakottát választunk. Ebben az esetben virágot is aszerint keressünk, hogy melyik tárolóedényt kedveli. A függő kaspók kedveznek a lógó növényeknek, a terrakotta viszonylag jól szellőzik és a hamar kiszárad.

Öntözz okosan

Bár már a fenti pontok is adnak egy-két tippet a megfelelő vízháztartás kialakítására balkonládáidban, azért még érdemes egy kis extra hangsúlyt fektetni rá. Legjobb döntés, ha kora reggelre időzíted a vízpótlást, így a napközbeni melegben, forróságban sem szomjazik virágod. Általában alulról, a cserép alá helyezett tálkából szeretik felszívni a szükséges mennyiségű vizet, hiszen akkor a virágföld nedvességtartalma nő, a virág pedig fokozatosan tud hozzájutni. Azonban léteznek olyan növények is, például a függő edényben tarthatók, amelyeknek megfelel a föntről locsolás. Ilyenkor csak arra figyeljünk, hogy ne közvetlenül a növény szárát, inkább a körülötte lévő földet öntözzük meg.

Forrás: otthonokesmegoldasok.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...