2021.04.16. 17:44:18 6350 221

Így tartsd életben a virágládád növényeit
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A balkonládás virágok ugyan tényleg valók mindenkinek – hiszen gyakorlatilag bármilyen környezetben laksz, ültetheted- de mégsem a világ legegyszerűbben életben tartható növényei. Hoztunk néhány tippet, amivel azonban megkönnyítheted a saját dolgod! Mit tehetsz, hogy életerős és szép legyen a ládában nevelt növényed?

Virágos balkon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Virágos balkon

Tudd, hogy mit ültetsz!

Sajnos ez nem úgy működik, hogy bármit is ültetek, heti egyszer meglocsolom és majd gyönyörűen fog virágozni. Minden növénynek más a hőmérséklet, fény és vízigénye, amiket bizony szem előtt kell tartanunk. Sőt, ebben a hideg áprilisban még azt is, hogy van olyan, ami az első fagytól elpusztul. Az Internet ebben nagy segítség lesz, hiszen pillanatok alatt kideríthetjük, mi kell a választottunknak: gyakori vagy ritkább öntözés, több vagy kevesebb víz, napsütés vagy félárnyék és így tovább. Azonban mindig lágy vízzel, esővízzel vagy legalább állni hagyott csapvízzel öntözzünk, ezt egységesen mindegyik virág meghálálja.

A föld mindennek az alapja

Pontosabban az ültetőközeg. Szintén a növény igényeihez szabva válasszuk ki a megfelelő virágföldet, és figyeljünk rá, hogyha nem fedett helyen pihen majd a növény, akkor az eső elvezetéséről is gondolkodjunk. Hiszen a természetben elfolyik a fölösleges víz, azonban a ládában csak pang és a gyökerek rothadásához vezet. Lyukacsos aljú edény, kavicsok segítségünkre lesznek ebben.

Megfelelő cserépbe vele!

Alapvetően a hely sokszor meghatározza, hogy függő cserepet, fém ládát, műanyagot vagy terrakottát választunk. Ebben az esetben virágot is aszerint keressünk, hogy melyik tárolóedényt kedveli. A függő kaspók kedveznek a lógó növényeknek, a terrakotta viszonylag jól szellőzik és a hamar kiszárad.

Öntözz okosan

Bár már a fenti pontok is adnak egy-két tippet a megfelelő vízháztartás kialakítására balkonládáidban, azért még érdemes egy kis extra hangsúlyt fektetni rá. Legjobb döntés, ha kora reggelre időzíted a vízpótlást, így a napközbeni melegben, forróságban sem szomjazik virágod. Általában alulról, a cserép alá helyezett tálkából szeretik felszívni a szükséges mennyiségű vizet, hiszen akkor a virágföld nedvességtartalma nő, a virág pedig fokozatosan tud hozzájutni. Azonban léteznek olyan növények is, például a függő edényben tarthatók, amelyeknek megfelel a föntről locsolás. Ilyenkor csak arra figyeljünk, hogy ne közvetlenül a növény szárát, inkább a körülötte lévő földet öntözzük meg.

Forrás: otthonokesmegoldasok.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Pozsgások gondozása lépésről lépésre

A szukkulensek gondozása nem túl bonyolult, ennek ellenére igen mutatósak. Hiába nem túl komplikált a gondozásuk egy-két tippet mégis érdemes megfogadni, hogy sokáig élettel teli kis pozsgás növények díszíthessék kertünk, balkonládáink, szobáink.

3 kisgép, amivel jóval kényelmesebb a háztartásvezetés

Hogyha belegondolunk, hogy anyáinknak, nagyanyáinknak - a korábbi felmenőkről már nem is szólva-, mennyivel több munkát kellett fektetniük a háztartás vezetésébe, bizony a mosógépért, de még a porszívóért, mosogatóért is hálát adhatunk. A fejlődés nem állt meg, nézzük, hogy jelenleg milyen hasznos kütyük könnyítik meg a hétköznapi háztartásvezetést!

Fűszeres padlizsánkrémmel a zöldségfogyasztás növeléséért! Szakértőnk receptje

Sajnos Magyarország nagyon rosszul áll zöldségfogyasztás tekintetében: Európában mi fogyasztjuk a legkevesebbet, csak a népesség 30%-a eszik minden nap valamilyen zöldséget. Ezen a helyzeten nagyon jó lenne változtatni, hiszen a zöldségek a legjobb élő tápanyagforrások, tele vitaminnal és ásványi anyaggal, valamint az egészséges emésztéshez (is) szükséges rostokkal. Megfelelő zöldségfogyasztás nélkül sem az egészséges életmód, sem az egészséges testsúly elérése nem képzelhető el. Különösen fontos ez hazánkban, hiszen sajnos az elhízás tekintetében is Magyarország vezeti a listát Európában.