2018.11.07. 17:50:40 8090 260

Így tanulj hatékonyabban, mielőtt nyakadon a vizsgák!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyelvvizsga? Tréning? Felnőttképzés? Vagy a gyereknek szeretnél segíteni? Bármelyik is a te cipőd, most itt a lehetőség, hogy megtanulj jól tanulni! Ugye mondanunk sem kell, hogy érdemes az órákon odafigyelni? No meg a fontos részeket taglaló jegyzet sem hátrány.

Élethosszig tartó tanulás, lifelong learning - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Élethosszig tartó tanulás, lifelong learning

Ha szorgalmas és aktív vagy a foglalkozásokon, az már fél siker. De a másik feléért is alaposan meg kell dolgozni, hogy szép kövér ötös legyen a jutalmunk vagy éppen a mindennapi munkákban eredményesen hasznosítható tudás.

a)Nézd át az órai anyagot rendszeresen!

Ilyenkor még frissek az aznapi élmények és teljesebbé varázsolhatjuk a sebtében összekapart jegyzetünket. Ha vannak nyitott kérdések bennünk - akkor mielőtt elfelejtenénk azokat – járjunk utána a válasznak, vagy írjuk fel a problémás témát, hogy később utána tudjunk kérdezni a dolognak.

b)Ha van házi feladat, szorgosan old meg!

Főleg akkor könnyíted meg a saját dolgodat a házi és szorgalmi feladatok aznapi megoldásával, ha nem másnap, hanem például csak egy hét múlva kell bemutatnod. Itt is az a kulcs, hogy jórészt emlékezni fogsz a témára, hiszen csak néhány órája hallottad.

c)Használd ki a képességeidet!

Remélhetőleg már rendelkezel annyi önismerettel, hogy el tudd dönteni, hogy (audio)vizuális típus vagy-e vagy sem. Készíts jegyzeteket, ábrákat, ha úgy könnyebben a fejedben marad a tananyag, de fel is mondhatod a fontos témaköröket diktafonra, ha hallás után jobban meg tudod tanulni. Állítólag a lefekvés előtti órák a legalkalmasabbak a tanulásra, ám az is előfordulhat, hogy te inkább ébredés után vagy fogékonyabb befogadni az új információkat.

d)Ne vidd túlzásba a magolást!

Napi 8 kávé és 2 óra alvás nem fogja növelni a produktivitást! A lefekvés előtt hagyj időt az agyadnak átkapcsolni pihenő üzemmódba, ne a tankönyvek legyenek a párnád.

A rendszeres tanulás éppen azért fontos, mert az agyadnak lesz ideje feldolgozni a nagyobb mennyiségű tananyagot, ha csak a vizsga előtt magolsz, a tudásod nem lesz tartós.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...