2015.12.12. 14:02:41 11976 356

Így szabadulj meg a vízkőtől, szinte örökre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nincs is annál szívet melengetőbb 2 perc az ember életében, mint amikor a frissen „vízkőtelenített” mosogatójában gyönyörködik. Bizony, ez az öröm röpke, szinte percekben mérhető, mert amint újra megnyitjuk a csapot mondjuk a következő mosogatásnál, gyümölcs- vagy zöldségmosásnál, már oda is a csillogás.

Vízkő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vízkő

Hogy gyakrabban gyönyörködhessünk a látványban, legalább naponta meg kellene szabadítani a mosogatónkat a vízkőtől. Ám ez rendkívül idő-, energia- és türelemidényes. És hát, egy idő után a pénztárcánk is megunná, hogy állandóan vízkőoldóra költünk. A legtöbbünk maximum hetente egyszer képes elvégezni ezt az embert próbáló házimunkát.

Apró trükk, ami megkönnyíti a dolgunkat

Nos, ha Te is szeretnéd megkönnyíteni a dolgodat, ne légy rest kipróbálni a következő egyszerű, de nagyszerű trükköt. Ehhez végy egy textil konyharuhát (lehetőleg olyat, amit másra már nem szeretnél használni), nedvesítsd be ecettel és tedd a „rongyot” a csapra, a csap köré, a mosogató szélére, illetve a mosogatóba, vagyis a problémás helyekre. Hagyd ott állni néhány óráig. Meglátod, a vízkő hipp és hopp, tartósan eltűnik.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.

Neki is szüksége van a „kényeztetésre” – Így ragyogjon újra a telefonod tokja

Azt már régóta tudjuk, hogy a telefonunkat bizonyos időközönként, jó esetben napi rendszerességgel nem árt fertőtlenítő tisztítószerrel átkennünk, mert baktériumok, egyéb kórokozók közkedvelt „nyaralóhelye”. Ha tokban tartod a telefonodat, természetesen mindez arra (is) vonatkozik.

Kreatív képzelet. Használj terméseket!

Nagyon hirtelen változott az időjárásunk szinte szélsőségesen hidegre. Mit mondjak, nem esik jól, és szerintem ez mindenkit meglehetősen kellemetlenül érint. Fázósan húztuk össze a meleg pulcsit, mellényt magunkon az elmúlt napokban és dideregtünk a hideg szélben. Ez azonban nem tántorított el bennünket a nagyobb sétáktól. Friss levegőn bandukolva óhatatlanul is szemünk elé kerülnek az ősz jellegzetességei, a különböző termések. Különös vonzalommal nyúlunk utánuk, de hazaérve olykor hetek múlva vesszük észre, hogy ott hevernek valahol. Ne hagyjuk őket veszni, elképesztő érdekességeket készíthetünk belőlük a hideg estéken.