2021.05.25. 09:30:00 7552 217

Így rendszerezd a szekrényedet, egyszer s mindenkorra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az évszakváltások környékén van egy kissé félelmetes feladatunk: a szekrényeink átpakolása. Bár akit méretes gardróbszobával áldott meg az ég, most azt gondolhatja, hogy ő megmenekül az idényjellegű ruhák elő- és visszapakolásától, időnként ki kell selejteznie neki is benne ☺ Vegyél erőt magadon, és használd ki eredményesen az esősnek ígérkező hétvégék egyikét!

Rendrakás a gardróbban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rendrakás a gardróbban

Ugye azt már megtanulhattuk, hogy a rendezett környezet kontrollált életet nyújt, ami által mi magunk is magabiztosabbak és könnyedebbek lehetünk? Bizony, nagy feladat a letűnt korszakok nagy kedvenceit és a hosszú ideje viseletlenül várakozó darabok kiválogatása, de csak így lesz helye azoknak az új vásárlásoknak, amiket ténylegesen is viselni fogunk. Ne aggódj, az emlékeket ezzel nem dobod ki!

1. A rend előtt legyen káosz!

Kifelé a szekrényből mindennel, de tényleg mindennel! Egyrészt a szekrény belső részeit sem árt letisztítani, másrészt csak így dönthetsz majd minden egyes darab sorsáról a visszapakolás során. Tartsd észben, hogy innen márpedig nincs visszatérés minden ruha, cipő, táska és öv számára! Részesíts külön gyűjtőhelyet a szoba különböző részein – esetleg nagyobb dobozokat és kosarakat bekészítve a különböző kategóriák számára: pl. kidobni, eladományozni, átmosni, átalakítani és visszapakolni…

2. Eljött az őszinteség kora!

Ha ránézésre nem tudod eldönteni, helyik gyűjtőhelyre kerüljön az adott darab, tegyél fel kérdéseket magadnak róla:
- Hogyan érzem, és hogyan nézek ki benne, vele? - Még mindig stílusos? - Illik az életkoromhoz és az életmódomhoz? - Viseltem egyáltalán az elmúlt egy évben? Sokat lendít a folyamatokon, ha egész végig észben tartod a motivációdat, ami miatt belevágtál az egész rendszerezésbe. Környezetünk drámai változása ugyan drámai változást hozhat az érzelmeinkben is, de a rendszerezés célja mindig a végső nyugalom és elégedettség elérése.

Tippünk: Az olyan darabokat, amelyeknél nagyon bizonytalan vagy, tegyél egy külön polcra, esetleg külön dobozba is azon belül, írd fel a próbaidőt – legyen mondjuk fél év! Ha addig nem vettél ki valamit onnan, azt további gondolkodás nélkül ajándékozd el a 6 hónap elteltével!

3. A visszapakolás is legyen átgondolt!

Egy átlagos nőnek általában 30 db akasztóra biztosan szüksége lenne, aminél arra figyelj, hogy ne foglaljanak önmagukban túl sok helyet (pl. fa fogasok), és ne is károsítsák a ruháid anyagát úgy, mint a drótból készültek. A ruhákat fazon és évszakok szerint is csoportosíthatod, de sokan választják a színek szerinti összeválogatást is.

4. Gondolkodj a függőleges irányban!

Különválasztottan, mégis helytakarékosan? Próbáld ki a függesztett polcként használható vászonrendezőket! A kisebb rekeszek is szuperül kihasználhatók kesztyűk és zoknik számára. A többszintű ing fogasok és szoknya csíptetők is iszonyú hasznosak ilyenkor.

5. Tarts mindent szem előtt!

Cipőtartók helyett használj átlátszó cipős dobozokat, így is könnyen megtalálod, amit keresel, de jóval helytakarékosabb lesz a rendszered. Ugyancsak az átlátszó tartók lesznek praktikusak az ékszerek tárolásakor. A polcok megtervezésénél szintén az átláthatóság a lényeges, ezért gondolkodj el elválasztó „falak” beszerzésén, hogy ne borulhassanak össze a szépen összehajtogatott ruhakupacaid.

+1. Őrizd meg a rendet!

Ha a szekrények tartalmának kiválogatásánál úgy érezted, az a legnehezebb feladat, bizony tévedtél! De pánikra semmi ok, a helyes rendrakás miatt szervezettebben és kevesebb dolgot kell fejben tartanod, így a következő szelektálási alkalommal már kapásból tudni fogod, mi volt az, amit mégsem használtál (ki) az elmúlt időszakban.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.