2015.02.03. 20:00:00 4748 32

Így örülnek a sztárok az Oscar-jelölésnek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nagyon aranyos történeteket osztottak meg a hollywood-i sztárok a hétfői Oscar-jelöltek éves ebédjén, amit a Beverly Hilton Hotelben tartottak. Több mint 150 jelölt vett részt a sajtótájékoztatóval egybekötött találkozón. A színészek közül csak a Kódjátszma sztárja Benedict Cumberbatch nem vett részt az eseményen, mivel Angliában forgat.

Oscar-díj  | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Oscar-díj | Fotó: 123rf.com

A filmesek jópofa anekdotákat osztottak meg az újságírókkal jelölésük kapcsán. Steve Carell (Foxcatcher) például elmesélte, hogy hajnali fél 6-kor lelopózott az emeleti hálószobából, hogy ne zavarja a feleségét, és lent nézte a jelölések kihirdetését, aztán elindult felfele, hogy megossza a feleségével a hírt, aki – mint kiderült – szintén ébren volt, és a hálószobában nézte a tévét. A lépcső tetején találkoztak, és „tíz percig ugráltunk ott örömünkben. Ezt sosem felejtem el” - mondta Carell.

Patricia Arquette-nek (Sráckor) csak két nap elteltével esett le igazán, hogy jelölték: éppen egy étteremben ült, a pasija kiment a mosdóba, ő pedig egy közelében ülő idegennek kezdett el lelkendezni, hogy Oscarra jelölték. Az illető nem hitt neki.

Felicity Jones (A mindenség elmélete) számára az egész díjszezonban az volt a legjobb, hogy találkozhatott Patti Smith-szel, akinek nagy rajongója (az énekesnőt a Noé betétdaláért jelölték Golden Globe-ra). A brit Eddie Redmayne (A mindenség elmélete) pedig akkor volt a legbüszkébb, amikor az USA-ból hazafelé utazva a reptéri átvilágításnál a biztonsági emberek kiszúrták a Golden Globe-ját a táskájában: „imádkoztam, hogy elővetessék velem”.

Julianne Moore, aki a Still Alice-ért idén minden bizonnyal megkapja a díjat, amire idén már ötödször jelölték, nem a győzelemre koncentrál, hanem arra, hogy végre szépen kiöltözhet, ugyanis korábban terhes volt az Oscaron, így kénytelen volt kevésbé izgalmas, bő ruhában megjelenni.

Saját megjelenése Robert Duvallt (A bíró) is foglalkoztatja: biztos benne, hogy nem ő nyeri az Oscart, de azért elkezdett edzeni, hogy lépést tudjon tartani a fiatalokkal, és büszkén jelentette ki, hogy öt év után először fér bele újra abba az öltönybe, amelyet tegnap viselt.

Eközben a február 22-i Oscar-gála egyik producere, Craig Zadan elmondta, hogy még jó is, hogy az Oscart megelőző időszakban halálra dolgozza magát, mert mire eljön a díjkiosztó, annyira fáradt, hogy nincs ereje izgulni. A producer figyelmeztette a jelölteket, hogy a győzteseknek csak 45 másodpercük lesz köszönőbeszédükre, és megkérte őket, hogy lehetőleg ne csak azoknak a hosszú listáját olvassák fel, akiknek hálásak, hanem valami izgalmasabbal rukkoljanak elő.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...