2022.06.29. 09:20:00 6951 230

Így lesz a régi üvegvázából a nyári dekor éke!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár a nyári virágok színei kevésbé színpompásak mint tavaszi társaik szirmai, nincs is szebb egy réti virágokból kötött bokrétánál. A rusztikus csokrok hozzájuk illő vázában mutatnak a legjobban, de szintén egy kidekorált befőttesüvegben mutatósak, ha az a milliőhöz passzol. Most megunt, régi üvegvázáinkat is leporolhatjuk a nyári dekorációnk felfrissítéséhez.

Üvegvázák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Üvegvázák

A praktikus tárgyakat eredményező kézműveskedés rendkívül szórakoztató munkálkodás, mely alatt kreatív fantáziánk előtérbe kerülhet. Az eltanult alaptechnikát begyakorolva könnyedén személyre szabható újításokat vezethetünk be például a festett üvegvázák esetében is.

Festett üvegvázák készítése

Öntsünk tetszőleges színű matt latex festéket egy tálba és tegyünk bele egy kanálnyi szódabikarbónát. A két összetevőt jól keverük össze, és a kavargatást folytassuk addig, amíg sűrűbb állagot nem kapunk.

A festés első lépéseként kenjünk egy vékony réteg festéket a váza nyakának belső oldalára, hogy jól mutasson akkor is, amikor a bele szánt csokor nem tölti ki rendesen a váza száját.
Ezután fessük be a váza külső oldalát is.
Miután a festéssel végeztünk, hagyjuk teljesen megszáradni a festéket. Ha szükségesnek látjuk, vigyünk fel a megszáradt rétegre egy újabb friss réteget.
Voalá, készen is van a szódabikarbónának köszönhető, szemcsés felületű vázának!

Tippek, trükkök: Nyugodtan kísérletezgessünk fentről lefelé, vízszintesen körbe futó, hullámzó vagy srég ecsetmozdulatokkal a nekünk tetsző textúra létrehozásához.

Aki másik színt vagy árnyalatot is szeretne a vázájához adni, egy másik színű festékbe mártott szivaccsal ráviheti azt az alapszínre.

Minden évszakhoz külön szett készülhet, ha a megfelelő árnyalatokat válasszuk, amikbe száradás előtt az időszakra jellemző terményeket, leveleket vagy egyéb dekorelemeket nyomunk díszítésként.

Ugyanezzel a technikával nem csupán üvegvázák, hanem érdekes alakú befőttes és csatosüvegek is dekorálhatók. Kellemes időtöltést kívánunk az alkotás folyamán!

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...