2018.11.18. 17:22:16 11609 370

Így készül a házi habkarika, alias habcsók!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gyerekkoromban a habkarika, vagyis ahogy mi többnyire neveztük, a habcsók elmaradhatatlan kelléke volt a karácsonynak. Cérnára fűzve fellógattuk a karácsonyfára, és természetesen meg is ettük. Ha pedig a tányérról elfogyott, a fáról is lelegeltük. :)

Habcsókok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Habcsókok

Ha házi receptre lenne szükséged, mert egy kicsit nosztalgiáznál, illetve megismertetnéd a gyerekeket ezzel a habos csodával, akkor bátran ajánljuk ezt az elkészítési módot.

Házi habcsók - Recept

Hozzávalók kb. 40 db-hoz:

  • 80 g tojásfehérje ( 2 nagy tojásfehérjének felel meg)
  • 24 dkg porcukor
  • 1/4 citrom leve
  • 4 gramm étkezési keményítő (kb. 2 tk)

A porcukorhoz adjuk hozzá a tojásfehérjét, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett melegítsük 60 C-fokra. Vagyis addig melegítsük, még az ujjunkat belenyomva megcsípi a meleg cukros-keverék.

Ezután öntsük át egy keverőtálba, adjuk hozzá a citromlevet és az étkezési keményítőt, majd a robotgép legmagasabb fokozatán keverjük folyamatosan 10 percig, hogy egy igen kemény habot kapjunk.

Ezután töltsük bele egy nyomózsákba, melynek csillagcső van a végén, majd sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk ízlés szerinti méretű habkarikákat.

Meg is színezhetjük a habot pár csepp  ételszínezővel, majd nagyjából összekeverve töltsük bele a habot a nyomózsákba. 

Végül helyezzük be a a tepsit előmelegített sütőbe, majd 80 C- fokon szárítsuk 120 percig. (én légkeverésnél 50 C-fokon 120 percig szárítottam, és egyszerre két tepsivel tettem be)

Ezalatt az idő alatt a habkarika teljesen megszárad (a közepe is) és egy mozdulattal fel lehet venni a papírról.

Az elkészült habkarikákkal a karácsonyi ünnep alkalmával pl. feldíszíthetjük fenyőfát, de csak nassolás képen is elropogtathatjuk.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...