2015.10.26. 08:28:00 5966 168

Időjárás: Egyre többfelé lehetnek mínuszok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyre többfelé esik fagypont alá a hőmérséklet, helyenként még a legmelegebb órákban is 10 Celsius-foknál hűvösebb időre kell készülni - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Fagy, dér - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fagy, dér

Hétfőn kora reggelre főleg a Duna-Tisza közén és Nógrád megyében többfelé képződik köd. Napközben az ország északkeleti felén változóan, kisebb körzetekben átmenetileg erősen felhős lesz az ég, másutt kevesebb felhő és többórás napsütés valószínű; a leghosszabb napos időszak a délnyugati megyékben lehetséges. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 2-7 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben és a Tápióság környékén mínusz 1, plusz 1 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 15 fok körül alakul, csak a párásabb, illetve felhősebb körzetekben lehet ennél kissé hűvösebb.

Kedd reggelre az elvétve kialakuló ködfoltok délelőtt feloszlanak, ám a Nyugat- és Dél-Dunántúlon tartósan megmaradhat az alacsony szintű felhőzet. Csapadék nem várható. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet, de a Nyugat-Dunántúlon várhatóan lesznek helyek, ahol nem hűl 6, 7 fok alá a levegő. Napközben 10-16 fokig melegszik a levegő.

Szerdán Nyugat- és Dél-Dunántúl egy részén tartósan zárt maradhat a felhőzet, másutt a ködfoltok feloszlása után gyengén felhős, napos időre van kilátás. Csapadék nem várható. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 6, a maximumhőmérséklet 10-17 fok között alakul.

Csütörtökön a Dunántúl nyugati és déli részén helyenként gyenge eső előfordulhat, másutt nem várható csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-8, a legmagasabb hőmérséklet 11-17 fok között alakul.

Pénteken és szombaton a ködfoltok feloszlása után gyengén felhős, napos időre lehet számítani. Csapadék nem várható. Pénteken a leghidegebb órákban 1-7 fok lehet, napközben 12-17 fokig melegszik a levegő. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 10-15 fok között alakul.

Vasárnap az ország nagy részén gyengén felhős, napos idő valószínű, de kis körzetekben a köd csak lassan ritkul, illetve oszlik fel. Csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a maximumhőmérséklet 8-14 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Idén ezeket a filmeket várják a legtöbben

Jelen társadalmunkban a filmek jelentős szerepet játszanak az emberek életében, ugyanis formálják a kulturális viselkedéseket, ugyanakkor tükröt állítanak elénk az aktuális jelenségekről. Ilyen megközelítésben tehát nyilvánvaló, hogy a filmes alkotások mára már jóval túlnyújtóztak szórakoztató szerepkörükön, hiszen befolyással vannak a véleményalkotásra, a világlátásra, információt továbbítanak, kulturális értékeket képviselnek, tanítanak, átértékelésekre ösztönöznek. Lássuk, hogy az év hátralévő részében milyen új filmek örvendeztetik meg a rajongókat.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?

Mióta ünnepeljük a születésnapokat?

A modern társadalomban teljesen szokványos személyes ünneppé lett születésnapokat a történelem előtti civilizációkban kizárólag a kiváltságosok tarthatták meg. A születésnapi rituálék ugyanis csak az uralkodók és nemesek számára fenntartott eseményekként voltak számon tartva. Eredetileg leginkább az élet körforgására emlékeztető jelentését tartották számon. Több kultúrában pedig a közösség összetartozásának szimbólumaként szerepelt, amikor az egyén – mint a csoport fontos tagja – érdemeit, közösségben betöltött szerepét ugyancsak értékelték. Ezek a visszajelzések idővel a családi és szociális ceremóniák szerves részévé váltak, amikor az ünnepelt pozitív visszajelzéseket kaphatott magáról.