2015.05.22. 19:56:55 11186 306

Icipici ház - Maximális helykihasználás
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha kis házban élsz, valószínűleg minden szegletét ki szeretnéd használni. Így tett a portlandi Lina Menard is, akitől rengeteg ötletet elleshetsz. Mi minden fér bele egy alig 30 négyzetméteres mini házikóba?

Forrás: Tiny House Giant Journey - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Forrás: Tiny House Giant Journey

Írtunk már mesebeli házikókról, amiket ténylegesen használnak. Most belülről is megnézhetsz egy ilyen icipici házat, ahol a helykihasználást csúcsra járatták!

Trükkök apró házakhoz

A bejáratnál, az ajtó fölött egy tároló van, ami igaz összenyomja az egyébként sem túl nagy előszobát, de amikor innen belépünk a házba sokkal nagyobbnak érezzük a teret. Ebben segít a tetőablak is.

A lépcsőzetes szekrény, fiókokkal például nemcsak tárolásra szolgál, hanem lépcsőként is funkcionál, ahonnan a felső szekrényeket is könnyű elérni.

Forrás: Tiny House Giant JourneyForrás: Tiny House Giant Journey

Az ágy egyben pihenő sarok is, és kihúzható - a konyhapult és a fagyasztó tartja meg -, alatta tároló szekrény található

A konyhaszekrény teljes hosszúságában elfoglalja az egyik falat, a felső kis szekrények tárolóként üzemelnek. A kis alapterületű házban a felső részeket is maximálisan kihasználják. Asztalként egy nagy fiók és egy hatalmas deszka funkcionál.

Igaz, a zuhanyzó még nincs teljesen kész, de az is nagyon praktikus lesz. Használaton kívül Lina le fogja fedni, és ülőhelyként szolgál majd például a cipő levételekor. A zuhanyrózsát egy szekrényben rejtette el.

Ami igazán hihetetlen: még egy macskának is van hely Lina "Lucky Penny" nevű házikójában.

Nézd meg videón az aprócska házat és rejtekhelyeit!

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.

Neki is szüksége van a „kényeztetésre” – Így ragyogjon újra a telefonod tokja

Azt már régóta tudjuk, hogy a telefonunkat bizonyos időközönként, jó esetben napi rendszerességgel nem árt fertőtlenítő tisztítószerrel átkennünk, mert baktériumok, egyéb kórokozók közkedvelt „nyaralóhelye”. Ha tokban tartod a telefonodat, természetesen mindez arra (is) vonatkozik.

Kreatív képzelet. Használj terméseket!

Nagyon hirtelen változott az időjárásunk szinte szélsőségesen hidegre. Mit mondjak, nem esik jól, és szerintem ez mindenkit meglehetősen kellemetlenül érint. Fázósan húztuk össze a meleg pulcsit, mellényt magunkon az elmúlt napokban és dideregtünk a hideg szélben. Ez azonban nem tántorított el bennünket a nagyobb sétáktól. Friss levegőn bandukolva óhatatlanul is szemünk elé kerülnek az ősz jellegzetességei, a különböző termések. Különös vonzalommal nyúlunk utánuk, de hazaérve olykor hetek múlva vesszük észre, hogy ott hevernek valahol. Ne hagyjuk őket veszni, elképesztő érdekességeket készíthetünk belőlük a hideg estéken.