2016.03.21. 09:20:33 9605 316

Húsvétra akár 20 fok is lehet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Napsütéses és borúsabb napokra is készülni kell, kisebb esők is lehetnek, de fokozatosan melegszik a levegő, a hétvégén néhol akár 20 Celsius-fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Időjárás előrejelzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Időjárás előrejelzés

Hétfőn hajnalban az ország nagyobb részén gyengén felhős időre lehet számítani, de elsősorban a Zempléni-hegység környékén, a Tiszántúlon és az Őrség tágabb környezetében megnövekszik a felhőzet, és errefelé egy-egy zápor is kialakulhat. Napközben a főváros környékén és az Alföld középső részén valószínű a legtöbb napsütés. A Dél-Dunántúlon, valamint a Nyírségben és Borsodban felhősebb lehet az ég, de számottevő csapadék ezeken a területeken sem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 5 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 11-16 fok között alakul.

Kedden északon változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, délen a nap első felében ugyanakkor még erősen felhős lesz az ég, majd ott is szakadozik a felhőzet. Főként délnyugaton, délen valószínű több helyen eső. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 6 fok között valószínű, de északkeleten hűvösebb is lehet. Nappal 8-13 fokig melegszik a levegő.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat, jellemzően a déli határ mentén. A leghidegebb órákban 0, napközben 10 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön több órára kisüt a nap, de néhol kisebb zápor még előfordulhat. Ugyanakkor nagy területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 9-13 fok között valószínű.

Pénteken eleinte napos idő várható, majd délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem várható. A leghidegebb órákban 0 fok körül, napközben 10-14 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett csak elvétve fordulhat elő jelentéktelen zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-6, a legmagasabb hőmérséklet 14-17 fok között valószínű.

Vasárnap túlnyomóan napos idő várható, csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 6, a maximumhőmérséklet 16-20 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...