2021.03.26. 17:52:37 9392 255

Húsvét a nyuszik bűvkörében - ismerd meg a nyuszikat a lógófülűtől a kosorrúig
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amennyiben hobbinyuszit szeretnénk, egy hosszú távú barátot otthonra, akkor előttünk áll a döntés, hogy mégis melyiket válasszuk a sok cuki, puha, kedves kis tapsi közül. Jöjjön hát a nagy nyúl-körkép, ami segíthet dönteni, milyen kedveskékből válogassunk.

Nyuszik - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyuszik

Nyulat tartani épp olyan felelős döntés kell, hogy legyen, mint kutyát magunk mellé venni. Tehát alapszabály, hogy előzetes, pontos, kimerítő egyeztetés nélkül senkinek nem veszünk élő állatot és bizony, ha gyerek kapja is a kis jószágot, azért mindig és mindenkor a felnőtt felelős. Ha ezeket tisztáztuk, jöhetnek a kis aranyos répaevő szőrgombócok!

Holland törpenyúl

A nagytestű holland tarka nyuszi génmutációjaként született, igazi kis csöppségek. Színük változatos, fekete, vadszín, tarka is előfordul. A kis testük, mint a tekegolyó (nem súlyra, formára), buksijuk is kerekded és ők fixen picik maradnak nagy korukban is. Maximális súlyuk 1,5 kg, de sokszor még az 1 kilót sem érik el. Rövid szőr és álló, nem túl nagy fülecske jellemzi még őket, a nem túl nagy méretük 5-6 centiben merül ki nagyjából. Helyes kis csöppségek.

Oroszlánfejű törpe nyuszi

Bozontos buksijáról kapta hangzatos nevét, és egyébként a holland, avagy színes törpe nyuszi további génmódosulásának következménye. Testalkata ennek megfelelően egészen hasonló, mérete nagyából 2 kg-ig terjed, füle pedig 5-7 centi hosszúra nyúlik az ég felé. Mert bizony ők jellemzően állófülű tapsik. Az aljszőre hosszabb a holland rokonokénál, ami vagy csak sörénnyel vagy egész testet érintő bozonttal jár. Vigyázat, őrült cukik és veszélyesen puhák!

Törpe kosorrú nyulacskák

Itt is igen beszélő a név, ezek nyuszik nyomottabb orral állnak a világ répái elé. Fejecskéjük kerekded forma, fülük pedig mindig lógó. Ráadásul az álluk alá lóg és nem fülem erre, fülem arra, hanem szépen fej mellett leengedett stílusban. Kerek fülvégük, rövid szőrük is jellegzetes, általában maximum 2 kg-ig gyarapodnak. Brutálisan aranyosak.

Oroszlánfejű törpe kosorrú és a mini verziók

Testük a kosorrúakra jellemző, bundájuk pedig az oroszlánfejű törpéké, de mégsem ezek szabad gyermekéről van szó, hanem külön típusról. Mesterséges tenyésztésből léteznek mini kosorrúak, mini oroszlánfejűek is, másfél kg testsúlyig. Rövid végtagok, apró fülek jellemzik őket. Csodásak, mint minden nyuszi.

Forrás: wonderbunny.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!