2015.08.10. 09:06:58 5866 112

Hosszú Katinka 400 méter vegyesen is megvédte címét
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hosszú Katinka a 200 méter után 400 méter vegyesen is megvédte világbajnoki címét Kazanyban vasárnap.

Hosszú Katinka megvédte világbajnoki címét. MTI Fotó: Kovács Anikó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hosszú Katinka megvédte világbajnoki címét. MTI Fotó: Kovács Anikó

A vizes vb úszóversenyeinek vasárnapi zárónapján a 26 éves magyar az országos csúcstól nyolc századdal elmaradva, 4:30.39 perces eredménnyel ért célba.

Hosszú - aki önmaga ötödik, a magyar úszósportnak pedig a 26. világbajnoki címét szerezte - a harmadik érmét nyerte a tatár fővárosban, miután hétfőn 200 méter vegyesen világcsúccsal védte meg titulusát, majd szombaton 200 méter háton lett harmadik.

Jóllehet a mezőnyben Hosszú az egyik legjobb pillangós, kanadai riválisa tartotta vele a lépést, ugyanakkor háton már jelentős előnyre tett szert a magyar úszóklasszis, aki így a harmadik száz méterre több mint egy testhossznyi előnnyel fordult rá. Mellen tartotta előnyét, és ekkor már csak az idővel csatázott, végül az országos csúcstól éppen elmaradva csapott célba, pályafutása ötödik nagymedencés aranyát szerezve meg.

"Amit megígértem, ahhoz tartottam magam, mindent kiadtam magamból. Begörcsölt a lábam az utolsó ötven méterre, el sem hiszem, hogy sikerült végigcsinálnom" - nyilatkozta Hosszú a döntőt követően az M4 Sportnak.

"Kemény nyolc nap volt, nemcsak fizikálisan, mentálisan is kifárad az ember ilyen kemény teljesítések között. Tegnap elég dühös voltam magamra, mert úgy éreztem, hogy nem adtam ki magamból mindent, ma ez többszörösen sikerült."

Verrasztó Dávid ezüstérmes 400 méter vegyesen

Verrasztó Dávid ezüstérmet nyert 400 méter vegyesen a kazanyi vizes világbajnokság úszóversenyeinek vasárnapi zárónapján.

A szám 26 éves Európa-bajnok magyar versenyzője egyéni csúccsal, 4:09.90 perces eredménnyel ért célba.

A számot a japán Szeto Daija nyerte.

Verrasztó - aki a második legjobb idővel jutott be a döntőbe - kissé beragadt, és száz méter pillangózás után csak hatodikként fordult. Háton azonban jelentősen faragott hátrányából, a mellet már harmadikként kezdte. Ezen a résztávon a japán Szeto Daija lépett el, Verrasztó ekkor már második volt. A zárószakasz, a száz méter gyors nagy küzdelmet hozott, Verrasztó végül fantasztikus csatában megelőzte az amerikai Chase Kaliszt, és másodikként csapott célba.

"Nagyon örülök, soha nem úsztam még ilyen jól, ez a legjobb, ami ma történhetett" - nyilatkozott Verrasztó a finálét követően az M4 Sportnak. "Jól érzem magam, jól sikerült a versenyem. Ez köszönhető az új környezetnek, egész évben, minden versenyen egyre jobban úsztam, csak boldog lehetek."

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...