2015.07.06. 08:30:29 7779 185

Hőség - Szerdáig kell kibírnunk az extrém meleget
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tartós hőség miatt hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat is a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adott ki az egész országra.

Hőség: kutya meleg van! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hőség: kutya meleg van!

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben kiemelték: a napi középhőmérséklet várhatóan több helyen eléri a 27-28 Celsius-fokot. Az előrejelzés szerint hétfőn igazi kánikulára, többnyire derült vagy gyengén felhős, száraz időre lehet számítani. Délutántól a Dunántúl északi részén és néhol az Északi-középhegységben már több felhő jelenhet meg, egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Több helyen megélénkül a szél, a Fertő-tó környékén néhol erős széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33-38 fok között alakul. Késő estére 22-29 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az UV-B sugárzásnak az átlagértéke és nagyon magas lehet, maximuma akár az extrém szintet jelző 8-as értéket is elérheti. Ez azt jelenti, hogy a napon akár 10-15 perc alatt is le lehet égni.

A tartós kánikula miatt az országos tiszti főorvos szerda éjfélig az általa elrendelhető legmagasabb fokozatú hőségriadót rendelte el. Ez akkor lép életbe, ha várhatóan legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztetésében azt írta az ország területén kedden és szerdán az ország északnyugati harmadának kivételével még 28 fok feletti napi középhőmérséklet várható, majd visszaesik a hőmérséklet.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...