2018.05.15. 12:09:42 11684 359

Hortenzia - bájos vendég a kertünkben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokan szeretjük ezt a kifejezetten változatos színvilágú, nagyon látványos növényt, a hortenziát. Tarthatjuk cserépben, nevelhetjük a kertben, de tény, hogy igen szép dísze lehet az otthonunknak. De mit is érdemes tudni róla.

Hortenzia - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hortenzia

Honnan is érkezett

Ez a növény is Ázsiából került át Európába, a nálunk is közismert és kedvelt kerti hortenzia konkrétan Japánból érkezett valamikor az 1800-as években.

Miért is szeretjük.

Sokan az igen változatos színei és tömött virágzata miatt kedvelik. A jellegzetes hortenzia virágzat tulajdonképpen a sok apró virág félgömbbé tömörült virágzata, emiatt nagy kedvence manapság a virágkötőknek is, nem véletlenül láthatjuk menyasszonyi csokrok különleges ékeként. Elképesztő mennyiségű színvariációkban létezik, a fehértől kezdve a sárgásfehér, krémszínűn át a kék, a piros, a lila rengeteg árnyalatáig. A színük – a fajtától függetlenül – függhet a talajtól is. Minél savasabb a talaja, annál biztosabb, hogy a virágunk kék színben fog pompázni.

Hova ültessük

A talaj mindenképp jó vízelvezető tulajdonsággal rendelkezzen, ellenben ne legyen száraz. Kerüljük azokat a helyeket, ahol tűző napnak lesz kitéve a növény, inkább a félárnyékos, direkt naptól mentes területet nevezzük ki a hortenzia otthonának. Mivel évelő növényről van szó, nem mindegy tehát, hogy hova helyezzük. Télen fagyvédelméről gondoskodni kell abban az esetben, ha hosszan tartó fagyokról lehet szó. A már idősebb növények könnyebben birkóznak meg a téli hideggel, mint a fiatal, relatíve frissen ültetett példányok, erre is érdemes figyelni.

Nem olyan bonyolult

Sokan tartanak egyébként attól, hogy hortenziát neveljenek kertjükben, mondván, hogy kényes, nem mindegy, mivel öntözzük, nem bírja a napot, ha bírja, akkor sem bírja igazán, és egyébként is, olyan, mint egy hisztis menyasszony. No azért ennyire nem elkeserítő a helyzet, tény, hogy vannak olyan igényei ennek a növénynek, amit ha kielégítünk, gyönyörű fejlődést mutat. Apróságok ezek, és az eredmény tekintetében megéri.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.