2021.06.15. 12:30:00 7131 227

Hogyan úszd meg, ha az allergia nem megy el vakációra?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár a legtöbb allergiás tünetet tavasszal vagy ősszel észlelhetjük, ugyanakkor nem ritka, hogy az allergia, általában szénanátha formájában, nyáron is támad. Ne hagyd, hogy ez az idén is elrontsa a pihenésedet! Egy kis odafigyeléssel kordában tarthatod a tüneteket!

Nyári allergia - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyári allergia

Orrdugulás, orrfolyás tüsszögés, köhögés és könnyező vagy viszkető szemek? Ezek mind a szezonális allergia tipikus tünetei, de a nyári megfázáshoz hasonlóan akár torokfájás is társulhat ezek mellé. A nyári allergiát általában a pázsitfűfélék és a nyír pollenje okozza kezdetben, de július végétől már a a fekete üröm és a parlagfű virágzása is okozhat kellemetlen tüneteket az arra érzékenyeknél. Azonban nem feledkezhetünk el a penész spórákról és főként a szúrós rovarokról sem, amikor az allergéneket vesszük számba. Ha azt gondoltad, hogy a mezők helyett a nagyvárosok utcáin húzod meg magad, sajnos csalódnod kell, mivel a légszennyezés csak tovább ront a tünetek súlyosságán.

Hogyan vehetjük elejét a nyári allergiának?

A legjobb megoldás az lenne, ha képesek lennénk az allergiát kiváltó tényezőket kizárni az életünkből, de hogyan is bírnánk ki ezt a csodaszép időszakot a természetben töltött órák nélkül? Az allergének minimalizálása érdekében azonban tudunk tenni:

  • Kövessük a pollenjelentést, és alakítsuk aszerint kültéri programjainkat.
  • Tartsuk zárva a nyílászárókat, hogy a beltéri levegő ne teljen fel penésszel és pollennel.
  • Szereljünk fel szúnyoghálót, hogy az allergiás reakciót kiváltó rovarcsípést megelőzhessük.
  • Vérünk oxigénszintjének növelése érdekében ajánlott sportolnunk, ezáltal a felgyülemlett allergén anyagoktól is előbb szabadulhat meg a szervezetünk.
  • Váltsunk gyakrabban ágyneműt, és takarítsuk ki a szőnyegeket is alaposan.
  • Miután hazaérünk, zuhanyozzunk le, de legalább váltsunk ruhát.
  • A tünetek kezelésének enyhítésére írassunk fel orvosunkkal allergia elleni gyógyszert vagy próbáljuk ki az immunterápiát.

A szénanátha, amely a leggyakoribb allergia, a lakosság közel 15%-át érinti. Azoknak a betegeknek, akik több mint 3 hónapig szenvednek a kellemetlen tünetektől, ajánlott fokozniuk az allergénekkel szembeni toleranciát. Ez az előbb említett immunterápia révén érhető el.
Az alternatív gyógymódot kedvelők kérjék ki orvosuk tanácsát a sóbarlang használatáról, továbbá a homeopátia és az akupunktúra is hatásos lehet szénanáthában szenvedők visszajelzései alapján.

Forrás: www.familyallergy.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.