2017.03.20. 12:21:16 7039 248

Hogyan találjuk meg az ideális állást Miskolcon?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az álláskeresés régiótól és várostól függetlenül gyakran állítja kihívás elé a munkakeresőket. Tény ugyanakkor, hogy az olyan nagyvárosokban, mint amilyen Miskolc is, több esély van a megfelelő állás megtalálására.

Miskolc - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Miskolc

Természetesen számos egyéb tényező függvényeként is alakul, hogy valóban ránk esik-e majd a munkáltató választása, vagy valóban végzettségünknek megfelelő munkát sikerül-e kapnunk.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a kitartás és a rugalmasság fontosságát sem, hiszen ha megfelelően lavírozunk az egyes lehetőségek között, akkor nem maradunk állás nélkül és egyúttal folyamatosan lehetőséget teremthetünk magunknak a jobb munka megszerzésére. A MiskolcÁllás szerint is fontos, hogy olyan internetes apróhirdetési portál mellett tegyük le a voksot, amely folyamatosan frissülő hirdetésekkel áll az álláskeresők rendelkezésére.

Miskolc állás kínálata: kövesse nyomon online!

Az internet mindennapjaink szerves részét képezi. Ma már elképzelhetetlennek tartjuk nélküle a tájékozódást, a szórakozást, de munkavállalás kapcsán is kitűnő döntésnek bizonyul. Az apróhirdetési oldalakon számos állás ajánlattal találkozhatunk Miskolc környékén is, de érdemes kifejezetten olyan portál mellett dönteni, amely speciálisan az álláshirdetésekre fókuszál.

Ezek közül is célszerű megnézni, hogy milyen gyakran frissül az oldal, felkerülnek-e napi szinten új hirdetések. Ha sikerül ilyet találni, akkor mindenképpen ajánlott feliratkozni a hírlevélre, hiszen így azonnal megtudhatjuk, ha új ajánlat került az oldalra.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az idő milyen fontos tényező álláskeresés során. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyes cégeknél már akkor betöltik az állást, amikor a hirdetésben megjelölt jelentkezési határidő még le sem járt. Célszerű tehát minél előbb leadni önéletrajzunkat a megfelelő helyekre, ám ennek előfeltétele az időben történő informálódás. Az online tájékozódás és az internet előnyeinek köszönhetően akár pár perccel a meghirdetés után már küldhetjük is jelentkezésünket.

Gondolt már az átképzésre?

Jelenlegi képzési rendszerünk igen színes képet mutat. Az OKJ-s képzéseken túl részt vehetünk a felsőoktatásban, nyelvet tanulhatunk, de akár több éves munkaerő-piaci jelenlét után is visszatérhetünk az iskolapadba. Az elhelyezkedési nehézségek éppen úgy vezethetnek az átképzés lehetőségének felmerüléséhez, mint a jelenlegi munkával való elégedetlenség, az anyagi és emberi megbecsülés hiánya.

De mégis milyen szakképzés mellett tegyük le a voksot? Érdemes vajon belevágni egy diploma megszerzésébe, vagy nélküle is boldogulhatunk? Sokak számára prestige kérdés a diploma, de valójában csak akkor ér valamit, ha egyrészt a területen szeretnénk majd elhelyezkedni, másrészt ténylegesen is közel érezzük magunkhoz az adott szakterületet.

Miskolc állás kínálatát látva is számtalanszor bebizonyosodik, hogy a több diplomával rendelkezők nehezebben találnak megfelelő munkát, mint azok, akik felsőfokú végzettség nélkül szakterületük legjobbjainak számítanak, és jelentős tapasztalattal rendelkeznek.

A megfelelő állás megtalálása Miskolc területén legalább olyan nehézkes lehet, mint más nagyvárosokban. Azonban a rugalmasság és a kitartás olyan tulajdonságok, melyek előrébb vihetnek bennünket a kívánt cél felé vezető úton.

Nem érdemes elvetni a továbbképzésben rejlő lehetőségeket sem, hiszen a korábbiakban nem ismert kapukat nyithat meg számunkra mind az elhelyezkedés, mind a karrier építésének területén.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...