2015.09.04. 13:48:01 7733 219

Hogyan spórol az ország?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindenkinek van egy bevált módszere a spórolásra, én például észveszejtve írogatni kezdem a kiadásokat, és már ettől jobban odafigyelek rá, hogy mire költök. Ezenkívül előre meghatározom, hogy mire mekkora összeget fordíthatok, különben nincs értelme az írogatásnak. De hogyan spórol a nagy átlag? Íme:

Forrás: Groupama-Gfk kutatás via napicsart.blog.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Forrás: Groupama-Gfk kutatás via napicsart.blog.hu

Ez alapján a felmérés alapján szembetűnhet, hogy az akciós ajánlatok rendkívül fontosak a magyaroknak, hiszen a legtöbben ezek segítségével szeretnének spórolni.

Ha nem az akcióra vadászunk, akkor alapvetően előnyben részesítjük a szerintünk általában olcsóbb árakat alkalmazó boltokat. A harmadik legnépszerűbb spórolási technika a tudatos fogyasztás, miszerint jól meggondoljuk, hogy a napi szükségleteken kívül még mit vásárolunk.

Érdekes módon a rezsi költségek visszafogás csak a negyedik helyen végzett, valószínűleg azért, mert ezzel egy többgyerekes családban sokat meg lehet fogni, de aki átalányt fizet a legtöbb dologra, annak ezzel nem érdemes foglalkoznia.

A listaírás is egy bevált spórolási praktika lehet, amennyiben tartjuk magunkat hozzá, s nem csábítanak impulzív vásárlásra például az akciós ajánlatok, amit szintén jó spórolási technikának tekintünk...

Szomorú tény, hogy a legtöbben a szórakozáson és az utazáson tudnak spórolni, illetve valószínűleg arra már nem jut.

Az én praktikámat is sokan alkalmazzák, de érdekes, hogy még a kuponokat is többen tartják jó megtakarítási technikának. (Hiába, nekik jobb a marketingjük, mint a kiadások meghatározásának és felvésésének... )

A használt cikkek és a webáruház biznisz is jól pörög, itt az árak összehasonlításával valóban sokat foghatunk bizonyos dolgokon.

Te melyik táborba tartozol? Esetleg több spórolási technikát is bevetsz egyszerre?

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Megéri-e beépíteni a tetőteret?

Egy korszerű elvárásoknak minden szempontból megfelelő, komfortos padlástér kialakítása sokak számára kívánatos megoldásnak bizonyul. A kialakítás igényét illetően több cél lehet a mozgatórugó. Ugyanakkor az akadályozó tényezőkkel is szembe kell nézni, optimális esetben még a szakemberrel való szerződéskötést megelőző szakaszokban, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?