2015.09.04. 13:48:01 7403 219

Hogyan spórol az ország?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindenkinek van egy bevált módszere a spórolásra, én például észveszejtve írogatni kezdem a kiadásokat, és már ettől jobban odafigyelek rá, hogy mire költök. Ezenkívül előre meghatározom, hogy mire mekkora összeget fordíthatok, különben nincs értelme az írogatásnak. De hogyan spórol a nagy átlag? Íme:

Forrás: Groupama-Gfk kutatás via napicsart.blog.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Forrás: Groupama-Gfk kutatás via napicsart.blog.hu

Ez alapján a felmérés alapján szembetűnhet, hogy az akciós ajánlatok rendkívül fontosak a magyaroknak, hiszen a legtöbben ezek segítségével szeretnének spórolni.

Ha nem az akcióra vadászunk, akkor alapvetően előnyben részesítjük a szerintünk általában olcsóbb árakat alkalmazó boltokat. A harmadik legnépszerűbb spórolási technika a tudatos fogyasztás, miszerint jól meggondoljuk, hogy a napi szükségleteken kívül még mit vásárolunk.

Érdekes módon a rezsi költségek visszafogás csak a negyedik helyen végzett, valószínűleg azért, mert ezzel egy többgyerekes családban sokat meg lehet fogni, de aki átalányt fizet a legtöbb dologra, annak ezzel nem érdemes foglalkoznia.

A listaírás is egy bevált spórolási praktika lehet, amennyiben tartjuk magunkat hozzá, s nem csábítanak impulzív vásárlásra például az akciós ajánlatok, amit szintén jó spórolási technikának tekintünk...

Szomorú tény, hogy a legtöbben a szórakozáson és az utazáson tudnak spórolni, illetve valószínűleg arra már nem jut.

Az én praktikámat is sokan alkalmazzák, de érdekes, hogy még a kuponokat is többen tartják jó megtakarítási technikának. (Hiába, nekik jobb a marketingjük, mint a kiadások meghatározásának és felvésésének... )

A használt cikkek és a webáruház biznisz is jól pörög, itt az árak összehasonlításával valóban sokat foghatunk bizonyos dolgokon.

Te melyik táborba tartozol? Esetleg több spórolási technikát is bevetsz egyszerre?

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...