2016.06.08. 17:58:39 19111 369

Hogyan lesz puhább a törölköző? – 5 trükk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A törölköző úgy jó, ha finom puha, senki nem szeret smirgliben megtörölközni egy kellemes zuhany vagy fürdőzés után. De hogyan érhetjük el azt, hogy ne legyen keményebb az anyag mosásról mosásra? A goodhousekeeping.com szakértői összedugták a fejüket, és 5 tippet is adnak.

Törölköző - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Törölköző

1. Rázd meg, rázd meg, rázd meg, rázd meg, rázd – a törölközőt!

Először is rázd ki jó alaposan mielőtt a mosógépbe tennéd, a szakértő szerint ez ugyanis fellazítja a törölköző szálait, és a mosószer jobban bele tud ivódni.

2. Lágyítsd a vizet!

A kemény víz okolható a leginkább a törölköző és más ruhaneműk keménységéért, szóval használj valamilyen vízlágyítót mosás közben. A mosószóda például lágyítja a vizet, és remekül használható fehér törölközőkhöz. A színesekhez pedig kipróbálhatod az ecetet.

3. Ne használj túl sok öblítőt!

Az öblítőtől nem puha, inkább ragacsos lesz a törölköző, ráadásul kevésbé fogja beszívni a vizet törölközés közben, így ha egy mód van rá, békélj meg azzal, hogy kevésbé lesz illatos (egyébként nem), de jobb lesz a nedvszívó képessége és tovább megőrzi jó minőségét. Mindig győződj meg arról, hogy éppen elegendő öblítőt használsz, és nem túl sokat. Egy kevés valóban puhábbá varázsolja majd, de a túl sok a fenti hátrányokkal jár.

4. Ne szárítsd gépben!

Amikor csak lehetséges a szabadban szárítsd a törölközőket, a levegő jót fog nekik tenni! Ha mégis a szárítóban gyorsítanád fel a folyamatot, ne hagyd bent hosszú időre a törcsiket, tényleg csak a száradás gyorsítására használd a gépet. Újra kellemesen bolyhos lehet a törcsi, ha egy vagy kettő teniszlabdát bedobsz a szárítógépbe egy rövid programra, ami egy kicsit át fogja dolgozni az anyagot.

5. Ecet és szódabikarbóna

Mosd ki a törölközőket ecettel! Tegyél a mosógépbe csak törölközőket és egy csésze ecetet, majd mosd ki őket a leghosszabb, 60 fokos programmal. Ezután kimoshatod egy csészényi szódabikarbónával is őket. Ne használd egyszerre a kettőt (ecet és szódabikarbóna), hanem egymás után.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...