2023.10.31. 12:05:00 5903 197

Híres és hírhedt fekete macskák nyomában
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tessék fokozottan vigyázni a kijárós és udvaron tartott fekete macskákra ma és holnap, hiszen számos szállal kapcsolódnak a halloween ünnepéhez ezek az állatok! Természetesen ezek a hiedelmek régi mítoszokon alapulnak, amelyek a sötét mágia és az okkult tudományok témakörébe tartoznak.

Fekete macska - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fekete macska

A fekete macskákat babonából sok háztartásban nem tűrik meg, holott ezek az állatok pont ugyanannyi varázserővel bírnak, mint más színű társaik.

A macskák és a boszorkányság

A 15.-18. századi boszorkányüldözések és perek alatt rengeteg, többnyire a keresztény hitet elutasító embert vádoltak boszorkánysággal. A fekete macskák ez idő alatt az okkultizmus szimbólumává váltak amiatt, mert az az álhír terjedt el róluk, hogy a boszorkányokat segítő ördögi állatok.

Hókusz pókusz (1993)

A kultikus, halloween éjszakáján játszódó film története a salemi boszorkányüldözés idején kezdődik: 3 boszorkány halhatatlan fekete macskává változtat egy kisfiút, aki kishúgát szerette volna megvédeni tőlük.
A boszorkányokat kivégzik, de aztán 300 évvel később egy varázslat segítségével feltámadnak, hogy újra gyerekekre támadhassanak. Azonban a fekete macska azon van, hogy tervüket megakadályozza.

Sabrina, a tiniboszorkány (1996-2003)

Egy fiatal lány a 16. születésnapján jön rá, hogy ő és a családjában mindenki - még Salem, a fekete macska is - boszorkány. A hirtelen beszélni kezdő kandúr innentől kezdve hol segíti, hol akadályozza a varázsereje mellett a felnőtté válás problémáival szintén küszködő Sabrinát.

A Harry Potter féle varázsvilág fekete macskái

Ki ne emlékezne a francia mágiaügyi minisztériumot védő matagotokra a Legendás állatok és megfigyelésük c. mozifilmből? Ezek az állatok a varázsvilágot elhagyva egyszerű fekete macskáknak látszanak, de igazán az teszi különlegessé a mágikus párduc szerű állatokat, hogy támadás esetén képesek megsokszorozni magukat.

Edgar Allan Poe: A fekete macska

Poe híres, címadó novellájában a (valójában két) fekete macska egy olyan fontos szimbólum, amely a főhős és a „gonosz” kapcsolatát hivatott jelképezni. A férfit annyira elborítja egy félszemű macska iránti gyűlölete, hogy szörnyű bűntényt követ el.

Végezetül pedig jöjjön egy igazi fekete macska, amely arról nevezetes, hogy a világ leggazdagabb macskája címét viselhette:
Egy gazdag régiségkereskedő 1988-as halálakor macskája, Blackie örökölte a mesés vagyont, természetesen állatvédelmi szervezeteken keresztül.

Forrás: www.libri.hu, www.youtube.com, www.guinnessworldrecords.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.