2018.11.18. 18:10:10 11634 361

Hétköznapi szokások, amelyek tönkre teszik a kütyüidet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valószínűleg Te is nehezen tudod elképzelni az életedet okostelefon, laptop, tablet és a többi kütyü nélkül. Szó mi szó, megkönnyítik a hétköznapjainkat, persze vannak árnyoldalak is, de ha valaki okosan használja a technikát, abban nincs semmi kivetni való, és jó, ha minél tovább örülhetünk az eszközeinknek.

Okostelefon vs WC ülőke - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Okostelefon vs WC ülőke

Azonban vannak olyan buta szokások, amelyekkel jelentősen lerövidíthetjük a technika ezen vívmányainak élettartamát. Ha Te sem akarsz ma-holnap búcsút mondani a kütyüdnek, akkor kerüld el ezeket:

Telefon a zsebben

Ha laza a zseb nagyon könnyen kieshet a telefonod, ha szoros, akkor meg feszülhet. Egyik sem tesz jót egy vékony okostelefonnak...

Internetezés a WC-n

Könyvek és újságok helyett az okostelefonunkat olvasgatjuk a WC-n. Nos, ez a szokás több sebből vérzik! Nem egy ismerősömnek kellett új telefont beszereznie, mert a WC-be ejtette a kütyüt. :)

A kád még rosszabb, hiszen nemcsak a telefon mehet tönkre, hanem az életeddel is játszol.

Ezenkívül a WC-n használt telefon a bacilusok melegágya, amit aztán nagy örömmel viszel a hálószobába, teszel le a konyhaasztalra, és így tovább... Ugye nem kell ragoznunk. Ez ugyan nem a telefonodra káros, de az egészségedre mindenképpen.

Reggeli a laptopnál

Jómagam is rendszeresen eszem a laptopomnál... Igazából el sem tudok képzelni egy munkanapot úgy, hogy ezt el tudjam kerülni. Szörnyű szokás. Hiszen a morzsák a billentyűzetbe esnek, de beleömölhet a kávé, a tea. Nos, egyik sincs jó hatással a készülékünkre.

Konyhai vagy ablak tisztítószerrel takarítod

A monitoroknak, kijelzőknek nem tesz jót, ha ablaktisztítóval vagy konyhai tisztítószerekkel törlöd át őket. A kijelzőkhöz speciális tisztítószerre van szükség, mivel az egyéb szerek olyan kemikáliákat tartalmazhatnak, amelyek károsítják az antisztatikus és tükröződésgátlóval kezelt felületeket.

Az autóban felejted őket

Sem a túlmelegedés nyáron, sem a túlzott hideg télen nem tesz jót az ilyen érzékeny eszközöknek, így ha egy mód van rá, ne hagyd a laptopod vagy a telefonod a kocsiban. Arról nem is beszélve, hogyha látható helyen marad, feltörhetik érte a kocsidat - de ha nem is látható, akkor is megtörténhet a baj, az autód nem egy széf.

Laptop az ágyban

Igazából a kanapén sem tanácsos az ölünkben használni a laptopot, de az ágyba végképp vétek bevinni. Hacsaknem speciális laptop tálcára teszed. Minden ellenkező esetben kockáztatod, hogy a laptop túlmelegedjen, hiszen ha nem kemény és egyenes felületen használod, akkor a hűtőventilátora nem jut elég levegőhöz, és a túlmelegedéstől leállhat, sőt, végérvényesen el is romolhat.

Forrás: https://brightside.me/inspiration-tips-and-tricks/9-everyday-habits-that-are-killing-your-gadgets-64

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...