2020.12.05. 15:26:52 7947 167

Helló otthoni hajfestés! Viszlát, festékfoltos bőr!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az nem lehet, hogy a kutya még eljut karácsony előtt a kozmetikushoz, de te még a fodrászhoz sem kapsz időpontot! Pedig, ha nem voltál elég szemfüles, akkor könnyen kimaradhattál a szépészed noteszéből. Azonban még menthető az ünnepi frizura - néhány doboz hajfestékkel és tuti tippekkel felfegyverkezve!

Hajfestés házilag - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajfestés házilag

Megtaláltad a tökéletes színt? Felfrissítetted emlékeidben, hogyan is zajlik egy hajfesték saját kezűleg? Már csak a csúf festékfoltoktól való félelem tart vissza? Lehet, hogy elkerülhetetlennek tűnik, hogy az eljárás során egy-két festékfolt kerüljön az arcbőrünkre vagy a nyakunkra itt-ott, de sokat tehetünk az eltüntetésük érdekében, sőt, a kialakulásuk ellen is!

Hogyan szabadulhatunk meg az arcbőrünkre került hajfestéktől?

Amint észreveszed, hogy nem csak a hajadra kerül a festékből, minél hamarabb cselekedni kell! Készíts el előre egy vízbázisú keveréket tápláló krémszappannal dúsítva, és kis vattapamacs vagy fültisztító pálcikák segítségével töröld le a nem kívánatos hajfestéket. A babaolaj is tökéletes lehet a célra az olyan olajok mellett, mint az argán- vagy kókuszolaj. Ha a folt makacsnak bizonyul, elő az alkoholos kendővel, de súrolni nem szabad vele a bőrt! A festékkel ingerelt bőrt azonban arcradírral sem ajánlott tovább gyötörni!

Hogyan távolítsuk el a festéket a fejbőrről?

Zavar, hogy a választékod a hajszínednél is erősebb színben pompázik, de nem szeretnéd a frissen festett csillogást sem károsítani? A fejbőrre ülepedett festék gyengéd fejbőrradírozással tisztítható meg, keressünk ehhez hidroxisavat tartalmazó terápiás sampont. A javulás a szín erősségétől függően több alkalmat is igénybe vehet, de ne alkalmazzuk a módszert heti két alkalomnál többször, különben sérülni fog hajunk színe is!

Szedjük le a festéket a kezünkről is!

Szeretsz mosogatni? Most pedig jót tenne, hiába hívogat a mosogatógép! Ha még így is marad nyoma a hajfestéknek, keverj egy kevés szódabikarbónát a mosogatószerbe és ezzel dörzsöld át kicsit az érintett területet. A körömnél próbálkozzunk egyszerű körömlakklemosóval. Ne feledd, bárhol is volt a folt rajtad, mindig hidratáld a bőrt a festék eltávolítása után!

Vedd elejét a foltoknak!

A legjobb megoldás bőrünk számára, ha egyáltalán nem hagyjuk, hogy foltot ejtsen rajta a festék. A hajvonal, a fül és a tarkó területére vékonyan kenhetünk vazelint vagy kókuszolajat is. A lényeg, hogy csússzon rajta a festék, és ne szívódjon bele a bőrbe. Kezünkre, bármilyen kényelmetlennek is tűnik, húzzuk csak fel azt a védőkesztyűt!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...