2021.10.26. 11:30:00 5790 196

Háziállattal kerek a család: A kisgyermek melletti kutyatartás 4+1 előnye
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor a gyereked tízmilliomodszor kérdezi meg, hogy kaphat-e kutyát, talán el sem gondolkodsz igazán a dolgon, pedig számos előnye van annak, ha a családban kutya is nevelkedik! Természetesen a kölyök tanítgatásra szorul, de a ráfordított időtöket sok szeretettel és egyéb pozitív velejáróval hálálja majd meg.

Kutya a családban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kutya a családban

A gyermekek nagyon sokat profitálhatnak egy háziállattal való együttélésből. A kutyák különösen jó hatással lehetnek rájuk. Vedd velünk számba a legfontosabb előnyöket, és a kutyatartásra irányuló kérdésre lehet, hogy legközelebb „igen” lesz a válaszod.

1. A háziállat gondozása felelősségre és empátiára tanít

A család háziállatának gondozása segít a felelősség megtanulásában. Persze figyelnünk kell arra, hogy a kis segítőnk életkorának megfelelő feladatot osszuk csak ki. A kiskedvenc etetése és itatása, a sétáltatás, az állatokkal való játék és a fésülgetés bepillantást adhat a gyermekeknek arra, milyen is, ha kötelezettségeink vannak. A gyermekek empátiát és együttérzést is tanulnak a kedvenceikről történő gondoskodás közben. Amikor a gyerekek elképzelik, hogy mit érezhet egy kisállat, ez segít nekik abban, hogyan is kell figyelembe venni mások érzéseit.

2. Az állattartás elősegítheti a fizikai aktivitást

Aggódsz, hogy gyermeked nem mozog eleget? Ajándékozz neki egy kutyát! :-) A kutya gondozása segíthet abban, hogy a gyerekek aktívabbak maradjanak az iskolában ülve töltött órák után. A kutyás gyerekek átlag napi 11 perccel többet mozognak, mint a kutyát nem tartó társaik. A napi séták vagy a játék közbeni aktivitás lehetőséget adnak a gyerekeknek a mozgás szórakoztató formájára.

3. A kutyákkal való érintkezés javíthatja a gyerekek immunrendszerét

Természetesen a gyerektől és az otthoni körülményektől ugyancsak függ, de összességében nézve a kisgyermekek házi kedvenceik baktériumainak való kitettsége még előnyös is lehet az immunrendszerük számára. A kutatások továbbá kimutatták azt is, hogy azoknál a gyerekek, akik háziállattal nőnek fel, csökken az allergia kialakulásának kockázata.

4. A kutyák segíthetnek a stressz csökkentésében

Az iskola miatti szorongás valós probléma, és néha a gyerekeknek nincs módjuk rá, hogy pontosan kifejezzék az érzéseiket. Bár a kutyák nem beszélnek, mégis segíthetnek enyhíteni a szorongást: Amikor a gyerekek szomorúak, dühösek vagy félnek, a hűséges háziállatok akkor is felemelő társaságot nyújthatnak megnyugtató jelenlétükkel. A rendszeres simogatás és ölelés bizonyítottan enyhíti a stresszt.

+1 A háziállatnak való felolvasás javítja az olvasási készséget

A kutyáknak való olvasás kapcsán kimutatták, hogy javítja a gyermek általános olvasási képességeit és önbizalmát. A vizsgálat során megfigyelték, hogy a gyerekek nagyobb érdeklődést mutatnak az olvasás iránt, amikor egy háziállattal gyakorolhatták a tudásukat, mint rendes esetben. Amennyiben gyermekünk nem a könyvek barátja, javasoljuk neki ezt az időtöltést, és jó eséllyel kedvet kap az olvasáshoz.

Forrás: www.purewow.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az ókori argentinok háziállatként tarthatták a rókákat

Egy ókori argentin temetkezési helyen talált rókacsontok vizsgálata alapján a tudósok azt a következtetést vonták le, hogy az akkor emberek háziállatként tarthatták a rőt ragadozókat.

Gyógyító kiskedvencek

Egy társadalmi izoláltságot vizsgáló felmérés szerint a korábbi erős közösségi hálózatok és kötelékek az elmúlt két évtizedben jelentősen meglazultak. A radikális kapcsolati változások miatt világszerte tapasztalható a tömeges elmagányosodás. A jelenséget a New York Times „magányjárványként”, újszerű népegészségügyi fertőző betegségként emlegette, melynek súlyos hatásai között tartható számon például a korai halálozás kockázatának növekedése is. De mi közük van mindehhez a kiskedvenceknek? Az alábbiakban ezt a kérdést igyekszünk körüljárni.

A kutyák segítségével többet tudhatunk meg az öregedésről és az elmeműködésről

Az intelligencia egyik fő alkotóeleme, az úgynevezett g faktor kutyáknál is létezik, és sok jellemzőjében, többek között öregedési mintázatában is hasonlít az emberi g faktorhoz. Ennek vizsgálata így közelebb vihet minket az emberi kogníció szerveződésének, valamint a korral járó kognitív hanyatlás folyamatának megértéséhez - írták az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Etológia Tanszék kutatói legújabb, a GeroScience című folyóiratban megjelent tanulmányukban.