2021.10.26. 11:30:00 5278 195

Háziállattal kerek a család: A kisgyermek melletti kutyatartás 4+1 előnye
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor a gyereked tízmilliomodszor kérdezi meg, hogy kaphat-e kutyát, talán el sem gondolkodsz igazán a dolgon, pedig számos előnye van annak, ha a családban kutya is nevelkedik! Természetesen a kölyök tanítgatásra szorul, de a ráfordított időtöket sok szeretettel és egyéb pozitív velejáróval hálálja majd meg.

Kutya a családban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kutya a családban

A gyermekek nagyon sokat profitálhatnak egy háziállattal való együttélésből. A kutyák különösen jó hatással lehetnek rájuk. Vedd velünk számba a legfontosabb előnyöket, és a kutyatartásra irányuló kérdésre lehet, hogy legközelebb „igen” lesz a válaszod.

1. A háziállat gondozása felelősségre és empátiára tanít

A család háziállatának gondozása segít a felelősség megtanulásában. Persze figyelnünk kell arra, hogy a kis segítőnk életkorának megfelelő feladatot osszuk csak ki. A kiskedvenc etetése és itatása, a sétáltatás, az állatokkal való játék és a fésülgetés bepillantást adhat a gyermekeknek arra, milyen is, ha kötelezettségeink vannak. A gyermekek empátiát és együttérzést is tanulnak a kedvenceikről történő gondoskodás közben. Amikor a gyerekek elképzelik, hogy mit érezhet egy kisállat, ez segít nekik abban, hogyan is kell figyelembe venni mások érzéseit.

2. Az állattartás elősegítheti a fizikai aktivitást

Aggódsz, hogy gyermeked nem mozog eleget? Ajándékozz neki egy kutyát! :-) A kutya gondozása segíthet abban, hogy a gyerekek aktívabbak maradjanak az iskolában ülve töltött órák után. A kutyás gyerekek átlag napi 11 perccel többet mozognak, mint a kutyát nem tartó társaik. A napi séták vagy a játék közbeni aktivitás lehetőséget adnak a gyerekeknek a mozgás szórakoztató formájára.

3. A kutyákkal való érintkezés javíthatja a gyerekek immunrendszerét

Természetesen a gyerektől és az otthoni körülményektől ugyancsak függ, de összességében nézve a kisgyermekek házi kedvenceik baktériumainak való kitettsége még előnyös is lehet az immunrendszerük számára. A kutatások továbbá kimutatták azt is, hogy azoknál a gyerekek, akik háziállattal nőnek fel, csökken az allergia kialakulásának kockázata.

4. A kutyák segíthetnek a stressz csökkentésében

Az iskola miatti szorongás valós probléma, és néha a gyerekeknek nincs módjuk rá, hogy pontosan kifejezzék az érzéseiket. Bár a kutyák nem beszélnek, mégis segíthetnek enyhíteni a szorongást: Amikor a gyerekek szomorúak, dühösek vagy félnek, a hűséges háziállatok akkor is felemelő társaságot nyújthatnak megnyugtató jelenlétükkel. A rendszeres simogatás és ölelés bizonyítottan enyhíti a stresszt.

+1 A háziállatnak való felolvasás javítja az olvasási készséget

A kutyáknak való olvasás kapcsán kimutatták, hogy javítja a gyermek általános olvasási képességeit és önbizalmát. A vizsgálat során megfigyelték, hogy a gyerekek nagyobb érdeklődést mutatnak az olvasás iránt, amikor egy háziállattal gyakorolhatták a tudásukat, mint rendes esetben. Amennyiben gyermekünk nem a könyvek barátja, javasoljuk neki ezt az időtöltést, és jó eséllyel kedvet kap az olvasáshoz.

Forrás: www.purewow.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...