2019.11.28. 12:54:40 7826 250

Háziállatok karácsonya – kerüld el a baleseteket az ünnepen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem egyszerű a karácsonyi dekoráció, sőt, még a fadíszítés sem, ha állatot tart az ember. Persze, ha néhány aranyhalról van szó, akkor nagy fejfájást nem okoz, de a négylábú kiskedvencek esetén nagyobb kihívásokkal nézünk szembe. Van néhány tippünk, hogy mindenki megússza épségben az ünnepeket!

Karácsony háziállatokkal - macska - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsony háziállatokkal - macska

A dekoráció

A karácsonyi kiegészítőket érdemes olyan tárgyakból összeválogatnod, ami nem piszkálja a kisállatod fantáziáját, és ha mégis, akkor sem tud benne jelentős kárt okozni. Kerüld az üveg díszeket, válaszd inkább a jól bevált műanyagot és még ennél is jobb, ha természetes dolgok mellett teszed le a voksodat. Gyertyát egyébként is csak felügyelet mellett szabad gyújtani, de ha négylábú járkál otthon, akkor ezt még inkább komolyan kell venni. A macskák lelökdösési mániája pillanatok alatt lakástüzet okozhat – ha nem vigyázunk. Ráadásul bizonyos cicusok szeretik a lángot pofozgatni, aztán az égési sérülést ápolgathatjuk a mancsukon. Ha ilyen cicus vár otthon, inkább válassz LED-es mécsest.

A fényfüzérekről nem kell lemondanod, de készülj a megrágásra. Igyekezz olyan helyre tenni, ahol az állatok nem érik el, és kizárólag elemes megoldásban gondolkodj. Míg a 220 V komoly károkat tehet a kedvencedben, az elemmel működőt meg sem érzi garázdálkodás esetén.

A karácsonyfa

Többnyire a kisgyerekes szabályok élnek kisállatok esetén is. Amíg a gyermek eléri ne legyen lenyelhető méretű, illetve üveg dísz a fán. Ha egy műanyag díszt lök le, vagy harapdál meg a kiskedvenc, nagy valószínűséggel nem történik akkora baj, mintha egy üveggömböt ropogtatna el és nyelne le darabjaiban.

Szintén nagyon fontos, hogy a hagyományosnál alaposabban rögzítsd a fát. Hidd el, nem ciki kitámasztani vagy kikötni, ha a biztonságotok múlik rajta. Az égősornál itt is válaszd az elemes, és nem üveg borítási izzókkal felszerelt változatot. Gyertyát már ugyan nemigen szokás csíptetni az ágak végére – de ha erre gondoltál volna, felejtsd el.

Eredményes lehet, ha a cica nem, a kutyus pedig csak felügyelettel mehet be a helyiségbe, ahol a fát felállítottátok.

A szaloncukros díszítés és a sütik tárolása olyan pont, amiről talán eszünkbe sem jut, hogy gondot okozhat, amíg nincs kész a baj. Sajnos bármelyiket kívánják meg az állatkáink, rohanhatunk velük az orvoshoz, hiszen számos összetevő akár halálos méreg is lehet számukra. Ilyen például a csokoládé és a nyírfacukor is. Épp ezért ne engedjünk a könyörgő tekinteteknek, mikor beszállnának a majszolásba és feltétlenül tegyük számukra leérhetetlen helyre az édességet.

Ajándékok

Ha nem nekik szánjuk, ne hagyjuk kettesben őket a becsomagolt, fa alá készített ajándékokkal. A cicák kedvelnek mindent, ami papír és zörög, a kartondoboz pedig pluszpontot ér. Így van rá esély, hogy kicsomagolják. A kutyák pedig érdeklődnek minden iránt, amihez a Gazdi vagy bárki más hozzáért. Pláne, ha valami szokatlan, új szag is árad a csomagokból…

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...