2018.12.21. 16:20:26 15207 392

Házi sajtroló lesz a karácsony sós sztárja!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az édes sütemények mellett a karácsonyi asztalon helye van a sós apró sütiknek is. A sajtroló természetesen otthon elkészítve a legfinomabb, és így legalább biztos lehetsz a frissességében is.

Sajtroló |Fotó: gizi-receptjei.blogspot.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sajtroló |Fotó: gizi-receptjei.blogspot.com

Ráadásul, ha megvásárolod a kész leveles tésztát, akkor az elkészítése sem olyan ördöngős, viszont szükséged lesz roló formára, hogy üreges tésztarolókat tudj sütni!

Házi sajtroló

Hozzávalók 12 db-hoz:

-1 cs leveles tészta

-10 dkg mascarpone (v. krémsajt) -15 dkg sajt -10 dkg vaj -3 tojássárgája -1 ek liszt -1.5 dl tej -só - őrölt fehér bors

Az előnyújtott leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen felengedni. Ezután vágjuk fel 12 egyenlő csíkra, majd szorosan úgy, hogy a tészta fedje egymást, tekerjük rá a formákra.

Ezután egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá egy tepsire.

Tegyük be előmelegített forró sütőbe, majd süssük szép pirosra, légkeverésnél 180 fokon.

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd óvatosan szedjük le a formáról, és hűtsük ki teljesen.

Egy serpenyőbe öntsük bele a tejet, majd adjuk hozzá a lisztet, a tojássárgáját, a mascarponét, 5 dkg reszelt sajtot, és ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Ezután robotgéppel keverjük simára, majd tegyük fel a tűzre és szép lassan, állandó keverés mellett főzzük sűrűre. Amikor a massza már elég sűrű, vegyük le a tűzről és hűtsük ki teljesen.

A kihűlt masszához adjuk hozzá a vajat, és 5 dkg reszelt sajtot, majd robotgéppel keverjük alaposan össze. Amennyiben még szükséges, ízlés szerint sózzuk meg.

Töltsük a sajtos masszát egy habzsákba, majd töltsük meg a teljesen kihűlt tésztarolókat. Ezután mindkét végét mártsuk bele a maradék reszelt sajtba.

A rolókat csakis közvetlen fogyasztás előtt töltsük meg, hogy a tészta ne szívja magába a nedvességet, és jó ropogós maradjon.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...