2018.07.17. 09:15:53 10368 259

Hawaii: a vulkán lávakitörése egy turistahajóra zuhant, legalább 13 a sebesültek száma
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Hawaii Nagy Szigetén (Big Island) tomboló Kilauea vulkán lávakitörése egy turistahajóra zuhant, a hétfői hivatalos jelentés szerint legalább 13 a sebesültek száma.

Kilauea vulkán, Hawaii | Fotó: 123rf.com Corey Ford - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kilauea vulkán, Hawaii | Fotó: 123rf.com Corey Ford

Az amerikai sajtójelentések lávarobbanásként írják le a történteket. A turistahajó körutazását kifejezetten a láva közelébe szervezték, hogy az érdeklődők az óceán felől csodálhassák a természeti jelenséget. A Kilauea immár két hónapja folyamatosan aktív, és a vulkáni tevékenység nem csökken, hanem éppen hogy erősödik. Az illetékes hatóságok és a különböző szervezetek tisztségviselői ugyan folyamatosan figyelmeztetik az embereket a veszélyekre, de ennek ellenére is több utazási iroda szervez hajóutakat a tűzhányó közelébe.

Az Egyesült Államok parti őrsége biztonsági zónát jelölt meg ott, ahol a láva eléri az óceánt, s ebben az övezetben egyetlen hajó sem közelítheti meg 300 méteren belül a partot. Különleges engedéllyel rendelkező hajóknak azonban lehetővé tették, hogy 50 méterre megközelíthessék azokat a pontokat, ahol a láva az óceánba ömlik.

Az izzó kőtörmelék eddig több mint 700 házat elpusztított, de komolyabb sérülés csak egyetlen férfit ért, akinek a lábát eltörte a megállíthatatlan láva.

A hétfő baleset valamennyi áldozatát a hilói kórházba szállították, az illetékesek pedig megindították a vizsgálatokat.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...