2017.08.28. 17:35:26 8453 271

Harmincnégy év után vette le műsoráról egy mozi az Elfújta a szél című filmet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Harmincnégy év után vette le műsoráról a memphisi Orpheum mozi az Elfújta a szél című filmet, mert többen tiltakoztak annak "rasszizmusa" miatt - írta a Breitbart News című jobboldali hírportál a mozi közlése alapján vasárnap.

Elfújta a szél - Scarlett és Mami - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Elfújta a szél - Scarlett és Mami

Az amerikai polgárháború idején és az azt követő években játszódó, többszörös Oscar-díjas filmet 1939-ben mutatták be.

A filmet Margaret Mitchell 1936-ban írt, azonos című regénye alapján Victor Fleming rendezte. Főszereplője Vivien Leigh, Clark Gable, Leslie Howard és Olivia de Havilland. A regény és a film központi alakja Scarlett O'Hara, egy déli ültetvényes lánya.

A történet az ő életét és boldogulását, és azon keresztül az Amerikát 1861 és 1865 között emésztő polgárháborút és az utána következő időszakot mutatja be.

A producer, David O. Selznick megtiltotta a filmben a néger kifejezés használatát. A Scarlett O'Hara dadáját alakító Hattie McDaniel volt az első afroamerikai színésznő Amerikában, akinek tehetségét - a filmben nyújtott művészi alakításáért - Oscar-díjjal ismerték el.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...