2019.09.21. 17:15:20 9029 235

Hamis – nem hamis? Ez itt a kérdés!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Neten vásárolni jóval kényelmesebb, de megvan a maga kockázata. Ugyanakkor az üzletekben sem árt kifejezetten óvatosnak lenni, ha dekorkozmetikumot, parfümöt választunk. Remek másolatok készülnek manapság, de megéri-e megvenni őket, honnan tudhatjuk, hogy hamis vagy eredeti és számít-e egyáltalán? Megmutatjuk, mire figyelj!

Parfüm - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Parfüm

Számos kockázata van a hamisított, ismeretlen vagy bizonytalan forrásból származó kozmetikumoknak. Ha általában véve nem mutatsz érzékenységet a bőrödre fújt vagy kent dolgokra, a másolatok ekkor is gondot okozhatnak. Mivel forrásuk gyakorlatilag ellenőrizhetetlen, azt tesznek bele, amit akarnak. Számos horror sztori kering az interneten egy-egy replika rúzs, szempillaspirál vagy épp parfüm okozta allergiás reakciókról és maradandó nyomaikról – és ezek nagyrésze sajnos nem városi legenda. Másik nagy hátránya a hamis holmiknak, hogy sajnos a minőségükkel többnyire meg sem közelíti az eredetiét. Az illat rövid idő után elillan, vagy nem ugyanazt hozza a bőrünkön, a smink kevésbé pigmentált, kevésbé tartós. Így még ha olcsóbb is, nem feltétlenül jön ki jobban.

Mi legyen gyanús?

Ha a kiszerelés és a csomagolás nem egyezik a hivatalossal Léteznek ugyan limitált verziók, de ha az üzletben, webshopban például minden parfümből csak 100 ml -s kiszerelés van, inkább gondold át kétszer! Az eredeti parfümökből ugyanis 30, 50 és 75 ml termékek szinte mindig készülnek, hamisításkor azonban nem éri meg más kiszerelésekkel bajlódni. A csomagolás is trükkös – legyen fólia, záró matrica, stb., hiszen ez egyben a bontatlanságát is garantálja. Győződj meg róla, hogy színben, formában és méretben is megegyezik a termék a hivatalos megjelenéssel – már kicsi eltérés is gyanús, hiszen ezeknek a termékeknek a megjelenése tökéletesen azonos.

Szabvány árak?

Szintén kezdj gyanakodni, ha minden azonos termék egyforma áron van. Az összes parfüm 5990? A rúzsok mind 1999 forintba kerülnek? Kizárt, hiszen más gyártók, más költségekkel, már ár képzési politikával dolgoznak. Ha egy mezei drogériát nézel is – bizony jelentősek a különbségek.

Webáruház intő jelei

Ha egy weboldalnak nincs feltüntetve az üzemeltetője, nem szerepel a cégnév és egyéb cégadatok, jobb, ha be is zárod. Ha szerepelnek az adatok, keress rá, így képet kaphatsz a megbízhatóságáról. Azt is érdemes megnézned, hogy a kaphatók-e ajándékszettek is, hiszen az másolatokhoz ezeket nem érdi meg elkészíteni, az eredetikhez kapcsolódóan ellenben szinte mindig van olyan csomag, ahol habfürdővel vagy más termékkel kombinálva tudod megvásárolni.

Az utcán, a vaterán, a jófogáson

Az aukciós oldalakon és a plázák előtt áruló személyekre nagyjából ugyanazok a dolgok vonatkoznak. A lopott, az akciós volt és az ajándékba kaptam jó fedősztori, hogy elhitesse, eredeti a termék. De ez nem indokolná az alacsony árat. Ha valaki több darabot, vagy több félét árul az pedig egyértelműen hamissal kereskedik.

Az eredeti parfüm biztos jele: Az üvegen és a dobozon egyedi számozás szerepel és ennek a kettőnek meg kell egyeznie egymással. Ellenőrizd és ne fogadj el kifogásokat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...